ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ 05 – 06 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ


 

 

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ – ΤΟΥΡΛΙΔΑ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα, και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, περνώντας τη γέφυρα Ρίο – Αντίρριο, φθάνουμε στο Μεσολόγγι. Η Ιερά Πόλις, όπως έχει αποκληθεί, έχει ταυτιστεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ελληνική πόλη με τον Αγώνα του 1821. Εδώ, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την Πινακοθήκη Μοσχανδρέου, η οποία συμπληρώνει μια διαδρομή είκοσι χρόνων διαθέτοντας στο ενεργητικό της πλούσιο και αξιοζήλευτο έργο. Συνεχίζουμε με τον Κήπο των Ηρώων, που βρίσκεται στη Βόρεια πλευρά του Μεσολογγίου. Πρόκειται για μια έκταση σχεδόν δεκατεσσάρων στρεμμάτων στην οποία κατά τη διάρκεια της μάχης για ανεξαρτησία, αγωνίστηκαν και θάφτηκαν οι μαχητές της φρουράς της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου. Τον Οκτώβριο του 1838 με την παρουσία του Όθωνα και της Αμαλίας πραγματοποιήθηκε η ανακομιδή των οστών των θανόντων και η επίσημη τοποθέτησή τους στον Τύμβο όπου είχαν φτιάξει. Ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις μας, θα συνεχίσουμε για την Τουρλίδα, κατοικημένη νησίδα του Πατραϊκού κόλπου, 5χλμ από το Μεσολόγγι. Μεσημεριανό γεύμα, και συνεχίζουμε για τη Ναύπακτο και το ομώνυμο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στην πόλη. Διανομή δωματίων, τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ, προαιρετικό δείπνο και διασκέδαση σε προτεινόμενο μαγαζί. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΑΙΓΙΟ – ΦΤΕΡΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας και αναχώρηση για να παρακολουθήσουμε τον Αγιασμό των Υδάτων και τη Ρήψη του Ιερού Σταυρού. Ο καθαγιασμός των υδάτων πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο λιμάνι της Ναυπάκτου με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Μετά την τελετή, θα περάσουμε από Αντίρριο – Ρίο, αυτή τη φορά με το φέρρυ! Κατόπιν, θα κατευθυνθούμε προς το Αίγιο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αχαΐας, γνωστό και ως Μπαλκόνι του Κορινθιακού, και ανηφορίζοντας θα καταλήξουμε στη Φτέρη. Σε μια καταπράσινη τοποθεσία, με άφθονα και κρύα νερά, βρίσκεται το εκκλησάκι της Παναγίας της Πλατανιώτισσας που έχει σχηματιστεί μέσα στο κοίλωμα ενός τεράστιου πλατάνου, ο οποίος προήλθε από τρία πλατάνια που φύτρωσαν μαζί, και με την πάροδο του χρόνου ενώθηκαν και δημιούργησαν το αξιοθαύμαστο αριστούργημα της φύσης. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και περίπατο, και γεύμα σε τοπική ταβέρνα. Μετά το γεύμα μας, επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Τιμές συμμετοχής: 65,00€ κατά άτομο σε δίκλινα δωμάτια, 85,00€ σε μονόκλινο

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Μία διανυκτέρευση στο κεντρικό ξενοδοχείο ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ, στην πόλη της Ναυπάκτου
  • Ένα πρόγευμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου
  • Μετακινήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Συνοδός – αρχηγός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής

ΔΕΝ περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής 1,50€ ανά δωμάτιο/ανά διανυκτέρευση, είσοδοι σε μουσεία και χώρους επισκέψεων και ό,τι δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.


« | »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.