Χριστούγεννα στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία – 21-26 Δεκεμβρίου 2018

6ήμερη Χριστουγεννιάτικη εκδρομή


Ταξιδέψτε μαζί μας τα Χριστούγεννα και ανακαλύψτε τη Σόφια, την
πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, το Βουκουρέστι, την πρωτεύουσα της
Ρουμανίας και τα Καρπάθια Όρη (Σινάια, Μπρασόφ, Πύργος του Δράκουλα )

Ημερομηνίες 6μερη οδικής εκδρομής : 21-26 Δεκεμβρίου 2018
( με βραδινή αναχώρηση από Αθήνα )

1η-2η ημέρα / 21-22 Δεκεμβρίου : ΑΘΗΝΑ – ΣΟΦΙΑ ( 800 χλμ ) – Ξενάγηση πόλης. Αναχώρηση στις 22.00 μ.μ. από Αθήνα και στις 02:30 π.μ. από τη Λάρισα με προορισμό τη Βουλγαρία. Το πρωί διέλευση των συνόρων του Προμαχώνα και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ φτάνουμε στη Σόφια το μεσημέρι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα έχουμε μια ξενάγηση πόλης για 2 ώρες και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Βραδινό σε μπουφέ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα / 23 Δεκεμβρίου : ΣΟΦΙΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ( 400 χλμ ) – Ξενάγηση πόλης. Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για το Βουκουρέστι, την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Άφιξη το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Στη συνέχεια ξεκινάμε την πανοραμική μας ξενάγηση, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το παλάτι της Άνοιξης, που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου και θα θαυμάσουμε το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Νικολάε Τσαουσέσκου, δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο. Στη συνέχεια της ξενάγησης θα επισκεφθούμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο Μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτήν του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το Μουσείο του Πυροσβέστη και τη στρατιωτική Ακαδημία. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στην Παλιά πόλη. Βραδινό σε μπουφέ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

 

 

4η ημέρα / 24 Δεκεμβρίου : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΟΡΗ : ΣΙΝΑΪΑ – ΚΑΣΤΡΟ ΠΕΛΕΣ – ΜΠΡΑΣΩΒ – ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ

– Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε νωρίς για τη γραφική περιοχή των Καρπαθίων και την πόλη ΣΙΝΑΪΑ. Η Σινάϊα, χειμερινό θέρετρο για σκι, βρίσκεται σε υψόμετρο 800-930μ., στη κοιλάδα Prahova, στους πρόποδες των ορέων Bucegi. Παρόλο που το μοναστήρι της υπάρχει από τον 17ο αι., η πόλη εξελίχθηκε σε σημαντικό θέρετρο μόνο αφότου ο 1ος βασιλιάς της Ρουμανίας, Κάρολος Α΄, αποφάσισε να κτίσει το 1870, την θερινή κατοικία του, το εκπληκτικό αναγεννησιακού γερμανικού ρυθμού, κάστρο PELES το οποίο θα επισκεφθούμε. Η ξυλόγλυπτη διακόσμηση του, η Αίθουσα των Όπλων, οι συλλογές απ΄
όλον τον κόσμο που κοσμούν τα δωμάτια του, δίκαια το κατατάσσουν στα λαμπρότερα ανάκτορα της Γηραιάς Ηπείρου. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε για τη μεσαιωνική πόλη του Μπρασώβ, όπου θα δούμε την κεντρική πλατεία με τη Μαύρη Εκκλησία και το Δημαρχείο της πόλης. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Φρούριο Μπραν (Πύργος του Δράκουλα). Επιστροφή στο Βουκουρέστι και δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα / 25 Δεκεμβρίου : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – Ελεύθερος χρόνος ( Χριστούγεννα )
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η σημερινή μέρα λόγω Χριστουγέννων έχει ελεύθερο χρόνο για να απολαύσει κανείς την πόλη του Βουκουρεστίου. Το πρωί ξεκινάμε με καφεδάκι στο Hard Rock Cafe που βρίσκεται στο πάρκο Χεραστράου, μια τεράστια έκταση πρασίνου που καταλαμβάνει 1870 στρέμματα. Το Πάρκο Χεραστράου βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Βουκουρεστίου γύρω από την ομώνυμη λίμνη Χεραστράου, η οποία καταλαμβάνει σχεδόν τη μισή του έκταση. Άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το 1936 και χωρίζεται σε δυο ζώνες: στη φυσική ζώνη, η οποία είναι πιο ήσυχη και στην δημόσια ζώνη, η οποία ενδείκνυται για δραστηριότητες. Ωστόσο, το πιο ξεχωριστό κομμάτι του πάρκου θεωρείται το Μουσείο του Χωριού. Το μουσείο αυτό δημιουργήθηκε το 1936, με πρωτοβουλία του Dimitrie Gusti, ο οποίος ήθελε να φτιάξει ένα μουσείο να αναπαριστά όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά τη ζωή στην ύπαιθρο. Το Μουσείο του Χωριού περιέχει πάνω από 300 κτίσματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι ξύλινα και αναπαριστούν την αρχιτεκτονική παράδοση των κατοίκων της Ρουμανίας. Κάθε ξύλινη κατασκευή έχει προέλευση από διαφορετική περιοχή της χώρας, αναπαριστώντας την ζωή στην ύπαιθρο. Το απόγευμα βόλτα στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Βουκουρεστίου για τα τελευταία μας ψώνια. Το βράδυ θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο όπου μας περιμένει το εορταστικό δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα / 26 Δεκεμβρίου : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΑΘΗΝΑ ( 1200 χλμ )
Πρωινό στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση των αποσκευών στο λεωφορείο. Αναχώρηση νωρίς το πρωί για Ελλάδα, και με ενδιάμεσες στάσεις σε Σόφια και σύνορα Προμαχώνα φτάνουμε στην Ελλάδα το βράδυ ενώ στην Αθήνα μετά τα μεσάνυχτα.

Τιμή εκδρομής κατ’ άτομο : 310€ με ημιδιατροφή

Στην τιμή περιλαμβάνονται :

 • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο από Αθήνα στο Βουκουρέστι και
  όλες οι τοπικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4* στη Σόφια ( Sveta Sofia ) και στο
  Βουκουρέστι ( Mercure Unirii )
 • Πρωινό και βραδινό σε μπουφέ στο εστιατόριο των ξενοδοχείων καθημερινά
 • Ξεναγήσεις με Ελληνόφωνο ξεναγό σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται :

 • Είσοδοι σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ποτά, λοιπά γεύματα και φιλοδωρήματα
  Σημείωση : Απαραίτητη για το ταξίδι, ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο σε ισχύ.

« | »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.