ΑΙΓΙΝΑ - Festival Φυστικιού

2 ημέρες Σάββατο 17 - Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022
Oδικώς - Ακτοπλοϊκώς
/

Αίγινα, το ανεκτίμητο στολίδι του Αργοσαρωνικού
Αίγινα, η αγαπημένη των "θεών" και των ανθρώπων
Στα γαλανά σου τα νερά, που αργοκυλάνε και στα ροδόχρυσα,
πανώρια δειλινά, στα μαγεμένα σου ακρογιάλια,
που μιλάνε με νεραϊδόλουστα βραδάκια φωτεινά.

Νησί με μακραίωνη ιστορία, η Αίγινα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο σε αρκετές φάσεις της ελληνικής ιστορίας, αφού αποτέλεσε εκτός των άλλων, και την έδρα της πρώτης κυβέρνησης του νεοσύστατου ελληνικού κράτους (1828). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας έχτισε εντυπωσιακά νεοκλασικά κτήρια προκειμένου να στεγάσει την έδρα του, τα οποία αξίζει να επισκεφθείτε κατά την παραμονή σας στο νησί. Η Αίγινα, το μεγαλύτερο σε έκταση νησί του Αργοσαρωνικού, αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες λόγω της μικρής του απόστασης από το λιμάνι του Πειραιά.

Είναι ιδιαίτερα γραφική, με καθαρές θάλασσες, φημισμένα μοναστήρια, σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, γοητευτική πρωτεύουσα και όμορφα χωριά. Φημίζεται για τα φιστίκια της (η φιστικιά καλλιεργείται στην Αίγινα από το 1860 με την ντόπια ποικιλία να χαρακτηρίζεται από τις καλύτερες διεθνώς), τα κεραμικά της και τις δαντέλες.

Σύμφωνα με το μύθο, το νησί πήρε το όνομά του από μία νύμφη,
κόρη του Θεού ποταμού Ασωπού, την οποία ερωτεύθηκε ο Δίας
και την πήρε μαζί του στο νησί!


Ημέρα 1η: Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο ferry και αναχώρηση για το λιμάνι της Αίγινας. Άφιξη στο νησί με την όμορφη, γεμάτη φοίνικες παραλιακή λεωφόρο και τα πολλά αρχοντικά, και κατόπιν αναχώρηση και επίσκεψη για προσκύνημα στη Μονή Αγίου Νεκταρίου. Ακολουθεί προαιρετική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αφαίας, το πιο σημαντικό μνημείο του νησιού. Έχει χτιστεί πάνω σε λόφο 160 μ, περιτριγυρίζεται από πεύκα και ξεχωρίζει για τη μοναδική ενέργειά του. Από τους Προϊστορικούς κιόλας χρόνους αποτελούσε έναν μοναδικό τόπο λατρείας. Το ιερό του όμως ήκμασε κατά τους Αρχαϊκούς Χρόνους, όταν οικοδομήθηκαν στην ίδια θέση τρεις ναοί με τον τελευταίο στη σειρά να διατηρείται μέχρι και σήμερα. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς στην Αγία Μαρίνα όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και χρόνος ελεύθερος για κολύμπι στη θάλασσα και για γεύμα προαιρετικά. Το βράδυ θα επισκεφθούμε την Πόλη για τη μεγαλύτερη καθιερωμένη ετήσια γιορτή στην Αίγινα, αφιερωμένη φυσικά στο πασίγνωστο προϊόν του νησιού, το Αιγινήτικο φιστίκι! Περισσότεροι από 40 εκθέτες κατά μήκος της προβλήτας θα φιλοξενούν το αγαπημένο προϊόν και τα παραγωγά του σε κλίμα εξαιρετικά εορταστικό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Μετά από το πρωινό μας στο εστιατόριο του ξενοδοχείου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για κολύμπι. Αφού συγκεντρώσουμε τις αποσκευές μας, θα αναχωρήσουμε για την Πέρδικα, τον παλιό παραδοσιακό οικισμό που είναι κτισμένος γύρω από το λιμάνι. Παλιά οι κάτοικοί του ασχολούνταν αποκλειστικά με το ψάρεμα. Κύριο χαρακτηριστικό του οικισμού είναι τα μικρά σπιτάκια με τις αυλές να επικοινωνούν μεταξύ τους. Εδώ θα γευματίσουμε προαιρετικά και θα επιστρέψουμε στην Πόλη για καφέ, βόλτα ή αγορές. Το απόγευμα, θα επιβιβαστούμε στο ferry για επιστροφή στον Πειραιά.

περισσότερες πληροφορίες για την Αίγινα