ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ - ΕΛΒΕΤΙΑ μεγάλη εορταστική προσφορά

8 ημέρες - 7 νύχτες 29 Δεκ.'19 εώς 05 Ιαν.'20
Οδικώς - ακτοπλοϊκώς
/

1η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – ΕΝ ΠΛΩ  (220χλμ)

Συγκέντρωση το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Πάτρα με στάσεις καθ’ οδόν για καφέ ή φαγητό. Άφιξη στην Πάτρα και επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΜΕΡΑ :  ΑΝΚΟΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ (440χλμ)

Άφιξη στην Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για το Μιλάνο. Διασχίζοντας την Ιταλία φθάνουμε στην όμορφη πρωτεύουσα της Λομβαρδίας και στο ξενοδοχείο μας. Διανομή των δωματίων, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και ελεύθερος χρόνος. Προτείνουμε κοκτέιλ στο Bar Martini στο κεντρικό κατάστημα των Dolce & Gabbana, στην Corso Venezia 15, ή έναν εσπρέσσο συνοδευμένο από σοκολατάκι με το χαρακτηριστικό μονόγραμμα στη Γκαλλερία Βιττόριο Εμμανουέλε στο Cucci Cafe, ή ένα ποτήρι prosecco στα τραπεζάκια του Armani Cafe στο τετραώροφο ναό της Via Manzoni 31. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ : ΜΙΛΑΝΟ-ΛΟΥΓΚΑΝΟ-ΚΟΥΡ-ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ–ΣΤ.ΜΟΡΙΤΖ– ΖΥΡΙΧΗ  (340χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για τη Ζυρίχη. Πρώτη σύντομη στάση μας στο Λουγκάνο. Ελεύθερος χρόνος για φωτογραφίες και αναχώρηση για Κουρ. Προαιρετική εκδρομή με το Αλπικό Τρένο στο Σεντ Μόριτζ (κόστος 50,00€). Αναχώρηση για το παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο St Moritz, χτισμένο σε υψόμετρο 1.500 μέτρvn με γραφικά σαλέ και πολυτελή ξενοδοχεία. Πρώτος μας σταθμός το Chur - Κουρ όπου θα επιβιβαστούμε στο Αλπικό τρένο express με προορισμό το ST.MORITZ. Η διαδρομή είναι μοναδική μέσα από δάση, λίμνες και παγετώνες. Μετά από περίπου 2,5 ώρες φθάνουμε στο χωριουδάκι. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεση σας. Συνεχίζουμε για τη Ζυρίχη. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, διανομή δωματίων, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ : ΖΥΡΙΧΗ -ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ- ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΙΝΤΕΡΛΑΓΚΕΝ – ΒΕΡΝΗ – ΓΕΝΕΥΗ (340χλμ)

Πρωινό και πανοραμική περιήγηση – περίπατος στην πανέμορφη πόλη της Ζυρίχης. Δημοφιλή αξιοθέατα αποτελούν η σημερινή Μπάνχοφστράσε, ο κεντρικότερος, κομψότερος και φυσικά ακριβότερος δρόμος της πόλης. Πανέμορφες φλαμουριές πλαισιώνουν σε όλο της το μήκος αυτή την φινετσάτη λεωφόρο των μεγάλων τραπεζών και των πλούσιων καταστημάτων. Υπέροχος επίσης ο Καθεδρικός Ναός και η εκκλησία Φράουμίνστερ. Η Ζυρίχη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, και πρωτεύουσα του ομώνυμου καντονιού. Είναι οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Ελβετίας. Εκτείνεται γύρω από το βόρειο άκρο της ομώνυμης λίμνης και τις όχθες του ποταμού Λίματ. Το ιστορικό κέντρο, η παλιά πόλη, βρίσκεται λίγο βορειότερα από το σημείο που ο ποταμός εκβάλει στη λίμνη. Είναι αξιοσημείωτο ότι σύμφωνα με τις έρευνες για τους δείκτες ποιότητας ζωής, βρίσκεται στην πρώτη θέση και έχει τους πλουσιότερους κατοίκους του πλανήτη! Συνεχίζουμε για τους πιο εντυπωσιακούς σε όγκο καταρράκτες της Ευρώπης. Ελεύθερος χρόνος για φωτογραφίες και αναχώρηση για την ΛΟΥΚΕΡΝΗ, το ΙΝΤΕΡΛΑΓΚΕΝ και την ΒΕΡΝΗ. Επίσκεψη στην Λουκέρνη και περιήγηση στην ωραιότερη πόλη της Ελβετίας, η οποία βρίσκεται χτισμένη στο σημείο συνάντησης του ποταμού Ροίς και της Λίμνης των τεσσάρων Καντονιών. Θα θαυμάσουμε την πιο ξακουστή γέφυρα, την γέφυρα Σαπέλ, την παλιά πόλη, το Δημαρχείο, το παρεκκλήσι Σεν-Πιερ, το μέγαρο των Μπαλάνς. Συνεχίζουμε για το Ιντερλάγκεν, το θέρετρο του διεθνούς  τζετ-σετ και των μεγιστάνων του πλούτου ανάμεσα στις λίμνες Μπριεντζ και Θουν. Θα δούμε την περίφημη εκκλησία του Πύργου του 12ου αιώνα και το ωραιότατο πάρκο του Καζίνου με το άνθινο ρόλοι. Τελευταία μας στάση στο καμάρι της Ελβετίας, την πρωτεύουσα Βέρνη όπου θα δούμε το Κοινοβούλιο, τον Πύργο του Κλούβιου, την εκκλησία του Άγιου Πνεύματος - μια από τις ωραιότερες εκκλησίες της Ελβετίας, τις όμορφες γέφυρες του ποταμού Άαρ, και την τάφρο με τις αρκούδες. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθείτε την Μεσαιωνική πόλη με τις χαρακτηριστικές στοές και τα πολλά καταστήματα. Ακόμη θα δείτε το σύμβολο της πόλης, τον Πύργο του Ρολογιού, φημισμένο για τα ανθρωπάκια του. Αναχωρηση για την Γενεύη. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο, στην ευρύτερη περιοχή, διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ :  ΓΕΝΕΥΗ-ΛΩΖΑΝΗ-ΛΙΜΝΗ ΛΕΜΑΝ–ΒΕΒΕ–ΜΟΝΤΡΕ–ΕΒΙΑΝ–ΓΕΝΕΥΗ (170χλμ)

Πρωινό και αναχωρηση για Λωζάνη. Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε το γύρο της μεγαλύτερης Λίμνης της Ελβετίας, της Λίμνης Λεμάν. Φθάνοντας στη Λωζάνη, θα δούμε  την  εκκλησία του  Άγιου Φραγκίσκου, το πάρκο MON REPO με την Αυτοκρατορική έπαυλη, την πλατεία Παλί με την κρήνη της Δικαιοσύνης, τα Ομοσπονδιακά  δικαστήρια, τον πύργο  και τους κήπους του Ουσύ. Στη συνέχεια, διασχίζοντας τους περίφημους αμπελώνες του LAVAIX, θα θαυμάσουμε το ΒΕΒΕ με το κτίριο της ΝΕSTLE, και θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στο πασίγνωστο Μοντρέ, τόπο παραθερισμού των Μεγιστάνων του Πλούτου. Συνεχίζουμε διασχίζοντας την Ελβετική Ριβιέρα, μέχρι τα σύνορα της Γαλλίας, για να φθάσουμε στο EVIAN. Στην διαδρομή θα δούμε τον  Πύργο  Σιγιόν, όπου ο λόρδος  Βύρων  έγραψε τον Φυλακισμένο της Σιγιόν. Άφιξη στην Γενευη και περιήγηση της  πόλης που είναι χτισμένη στις όχθες της λίμνης Λεμάν και έδρα Διεθνών  Οργανισμών. Θα δούμε τον Ναό του Άγιου Πέτρου, το Πανεπιστήμιο, το Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών, τον πασίγνωστο πίδακα των 140 μέτρων, το άνθινο ρόλοι κ.α.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ : ΓΕΝΕΥΗ – ΣΑΜΟΝΙ - ΜΙΛΑΝΟ  (350χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για το Μιλάνο κάνοντας πρώτα μια σύντομη στάση στο Chamonix. Έχοντας διασχίσει την Ελβετία και την Ιταλία, φθάνουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο να δείτε τα αξιοθέατα της πόλης. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ : ΜΙΛΑΝΟ – ΑΝΚΟΝΑ  – ΕΝ ΠΛΩ

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

8η ΜΕΡΑ : ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ 

Άφιξη στην Πάτρα, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Αθήνα.