Απόκριες στην Πόλη με τα Χίλια Χρώματα - ΞΑΝΘΗ

4 ημέρες 08 εώς 11 Μαρτίου 2019
Oδικώς
/

ΞΑΝΘΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΘΡΑΚΙΚΑ ΤΕΜΠΗ ΝΕΣΤΟΥ – ΚΑΒΑΛΑ

1η ημέρα 08.03.2019: Αθήνα – Ξάνθη

Αναχώρηση από Αθήνα για την πόλη της Ξάνθης με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ στην Ξάνθη και στο πολυτελές ξενοδοχείο μας – Natassa Hotel. Διανομή δωματίων, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας  και δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα 09.03.2019: Ξάνθη – Βιστωνίδα – Πόρτο Λάγος – Κομοτηνή

Πρόγευμα σε μπουφέ και ημέρα αφιερωμένη στην παλαιά πόλη της Ξάνθης που αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της! Γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια, αναπαλαιωμένα αρχοντικά, νεοκλασικά κτίρια και παραδοσιακά οικοδομήματα που έχτισαν τεχνίτες της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου συνδυάζουν την τοπική με την οθωμανική αρχιτεκτονική. Κοντά στο ξενοδοχείο μας θα δούμε τις καπναποθήκες της πόλης και το περίφημο “Π” (οδός Καπνεργατών) που πήρε το όνομα του από το σχήμα που έχουν τα κτίρια του 1890. Μετά την κεντρική πλατεία όπου δεσπόζει το παλαιό ρολόι (του 1859). Στo πεζό μέρος της περιήγησης μας μεταξύ άλλων θα δούμε το Δημαρχείο, που κτίστηκε το 1830 από τον Εβραίο καπνέμπορο Μωυσή, την Δημοτική Πινακοθήκη, το περίφημο Λαογραφικό Μουσείο (εσωτερική επίσκεψη / έξοδα ατομικά) που στεγάζεται στα αρχοντικά των καπνεμπόρων Αθανασίου και Παντελή Kουγιουμτζόγλου, την πλατεία Μητρόπολης με τον μητροπολιτικό ναό (τρίκλιτη βασιλική) του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου (του 1839) και το τριώροφο καμπαναριό του (κτίστηκε το 1924), το Μητροπολιτικό Μέγαρο του 1897, το κτίριο του Α’ Δημοτικού Σχολείου κ.α. Θα προχωρήσουμε μέχρι την περιοχή του ποταμού Κόσυνθου, που οι ντόπιοι ονομάζουν “Παραλία” και συγκεντρώνει πολλά καφέ, εστιατόρια και μπαρ. Ακολουθεί μια μαγευτική διαδρομή στη λίμνη της Βιστωνίδας για επίσκεψη στο γραφικό Πόρτο Λάγος με το εκκλησάκι του Αγ.Νικολάου και μετά σύντομη επίσκεψη στην Κομοτηνή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο – διανυκτέρευση.

3η ημέρα 10.03.2019: Θρακικά Τέμπη Νέστου – Καρναβάλι  Ξάνθης

Πρόγευμα σε μπουφέ και αναχωρούμε για τους Τοξότες Ξάνθης. Εδώ θα επιβιβαστούμε στο τρένο (έξοδα ατομικά) και θα πραγματοποιήσουμε τη μαγευτική διαδρομή που “κυλά” δίπλα στο Νέστο μέσα στα Θρακικά Τέμπη! Το περίφημο orient express της Αγκάθα Κρίστι, περνώντας 30 γαλαρίες κατασκευασμένες από Γάλλους τεχνικούς στο τέλος του 19ου αι και με λαξευμένο στους βράχους μονοπάτι για να φτάνουν οι εργάτες και να τοποθετούν τις γραμμές. Στη Σταυρούπολη αποβιβαζόμαστε και συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή Παναγίας της Καλαμιώτισσας επιβλητικά κτισμένη σε ονειρικό τοπίο με μαγευτική θέα πάνω από τον Κόσυνθο ποταμό, σε ένα τοπίο που θα σας μείνει πραγματικά αλησμόνητο. Επιστροφή στο μοναδικό σκηνικό της παλιάς πόλη της Ξάνθης που σήμερα κατακλύζεται από καρναβαλιστές και μασκαράδες. Ξέφρενοι ρυθμοί, χαρούμενες φιγούρες, φαντασμαγορικά άρματα, χοροί σε κάθε δρομάκι, σερπαντίνες και κομφετί, θα μας βάλουν σε κλίμα ξεφαντώματος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος για δείπνο και αποκριάτικο γλέντι, διανυκτέρευση.

4η ημέρα 11.03.2019: Ξάνθη – Καβάλα – Αθήνα

Πρόγευμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη της Καβάλας με τη χαρακτηριστική μακεδονίτικη αρχιτεκτονική. Εδώ δεσπόζουν το υδραγωγείο, το Δημαρχείο, τα καπνομάγαζα, τα κάστρα. Χρόνος για καφέ και επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση παραμονή για να γιορτάσουμε τα κούλουμα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Τρείς διανυκτερεύσεις στο πολυτελές ξενοδοχείο Natassa Hotel στην είσοδο της πόλης
  • Τρία προγεύματα και τρία δείπνα στο ξενοδοχείο (ημιδιατροφή)
  • Μετακινήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές – κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας
  • Αρχηγός – συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Ο δημοτικός φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο, είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, χώρους επίσκεψης και μουσεία, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα καθώς και ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.