ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ - ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ROAD TRIP

3 ημέρες Σαβ.03 έως Δευτ.05 Ιουνίου 2023
Road trip
/

Ιστορικά κάστρα, λίμνες που αδειάζουν η μία μέσα στην άλλη, καταρράκτες, ένας σπουδαίος υδροβιότοπος, ιαματικά λουτρά, μοναδική γαστρονομία, φιλοξενία υψηλών αξιώσεων και η Βοϊδοκοιλιά, η παραλία σταρ της Δυτικής Μεσσηνίας.

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΠΥΛΟΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ  

Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί από Αθήνα και με ενδιάμεση στάση για καφέ θα στάσουμε στην Πύλο, μια μικρή γραφική πόλη που θυμίζει νησιωτική χώρα και είναι το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Πελοποννήσου, στις δυτικές ακτές του νομού Μεσσηνίας. Γνωστή παλαιότερα και ως Ναβαρίνο, είναι η περιοχή όπου έγινε η ιστορική ναυμαχία. Ο νησιωτικός χαρακτήρας της οφείλεται στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και στο χρώμα των σπιτιών της. Εδώ θα απολαύσουμε την θάλασσα και το γεύμα μας, πριν αναχωρήσουμε για την Κυπαρισσία όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΦΙΛΙΑΤΡΑ - ΒΟΪΔΟΚΟΙΛΙΑΣ - ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ - ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την κωμόπολη Φιλιατρά όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας. Στην είσοδο της πόλης μας υποδέχεται η Πύργος του Άιφελ, έργο του ομογενή καλλιτέχνη από τα Φιλιατρά, Χάρρυ Φουρνιέ. Πρόκειται για ένα μικρότερης κλίμακας αντίγραφο του ομώνυμου πύργου της γαλλικής πρωτεύουσας. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε, ακολουθώντας την Μεσσηνική ακτογραμμή για την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, την πολυ-φωτογραφημένη, διεθνώς διάσημη και αγαπημένη παραλία του instagram για βουτιές που θα μας μείνουν αξέχαστες! Συνεχίζουμε για το Πολυλίμνιο. Το σκηνικό, που παραπέμπει σε «Γαλάζια Λίμνη» και κόβει την ανάσα.  Τα νερά που διέρχονται μέσα από το Φαράγγι του Πολυλιμνίου σχηματίζουν σε πολλά επίπεδα γαλάζιες λίμνες και εντυπωσιακούς καταρράκτες. Προσοχή, να έχετε μαζί σας άνετα αθλητικά παπούτσια καθότι απαιτείται περίπατος δέκα περίπου λεπτών για να φτάσουμε στον επίγειο αυτό παράδεισο. Μετά από την επίσκεψή μας στο φυσικό αυτό θαύμα θα γευματίσουμε σε ταβέρνα στην περιοχή προαιρετικά και μετά από το γεύμα μας θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση στους Γαργαλιάνους, μια κωμόπολη 7.500 κατοίκων, όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας. Οι Γαργαλιάνοι είναι χτισμένοι στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω επάνω σε μια καταπράσινη πλαγιά με εκπληκτική θέα προς τους απέραντους ελαιώνες  και τα αμπέλια που καταλήγουν στη θάλασσα του Ιονίου πελάγους. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, ενώ το βράδυ θα ακολουθήσει προαιρετική έξοδος για δείπνο και διασκέδαση σε επιλεγμένο μαγαζί. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΛΟΥΤΡΑ ΚΑΪΑΦΑ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ - ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, συγκέντρωση των αποσκευών και αναχώρηση για τα Λουτρά Καϊάφα, ονομαστά από την αρχαιότητα. Σύμφωνα με τη παράδοση, εδώ διέμεναν οι Νύμφες Ανιγρίδες και εδώ καθάρισε τα τραύματά του από τα δηληριώδη βέλη του Ηρακλή, ο Κένταυρος Χείρων. Από το σπήλαιο των Αγρινίδων, πηγάζουν τα νερά των λουτρών και σχηματίζουν μία μεγάλη λίμνη. Παραμονή στις εγκαταστάσεις για να απολαύσουμε τις πηγές του υδροθεραπευτηρίου και κατόπιν θα αναχωρήσουμε για την "Μύκονο" της Πελοποννήσου, την παραλία της Κουρούτας. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Νομού Ηλείας, την Αμαλιάδα.
Η παραλία Κουρούτας εκτός από την πεντακάθαρη θάλασσα η οποία κάθε χρόνο βραβεύεται με τη Μπλε σημαία,  προσφέρει στον επισκέπτη πλειάδα επιλογών για τη διαμονή και τη διασκέδασή του. Γεύμα προαιρετικά στην παραλία και το απόγευμα, με ενδιάμεση στάση για καφέ στην Πάτρα, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα.