ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ 28η Οκτωβρίου

3ημέρες Παρασκευή 28 - Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022
Οδικώς
/

1η ημέρα Παρασκευή 28.10: ΑΘΗΝΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στο Μουσείο Κέρινων Ομοιομάτων του Παύλου Βρέλλη που βρίσκεται στο χωριό Μπιζάνι, λίγο έξω από την πόλη των Ιωαννίνων. Προαιρετική επίσκεψη και άμεση αναχώρηση για την ιστορική πρωτεύουσα του Νομού, τα Ιωάννινα. Μπαίνοντας στην πόλη, κατευθυνόμαστε προς την ιστορική Λίμνη Παμβώτιδα -γνωστή και ως λίμνη Ιωαννίνων- για να επιβιβαστούμε (προαιρετικά) στα καραβάκια για το νησάκι της Κυρά Φροσύνης. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την βόλτα στα λιθόστρωτα μονοπάτια του οικισμού, και να επισκεφθεί το μουσείο του Αλή Πασά και τον οντά όπου βρήκε τραγικό θάνατο από τους Τούρκους στρατιώτες. Επιπλέον στο νησάκι υπάρχουν 7 μονές όπου φιλοξενείται ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτισμού των Ιωαννίνων το οποίο εκφράζεται από εξαιρετικές μεταβυζαντινές τοιχογραφίες. Η επίσκεψη στη μονή του Προφήτη Ηλία στο υψηλότερο σημείο του νησιού, θα σας χαρίσει μοναδική θέα προς τη λίμνη, την πόλη και την επιβλητική φύση που τη χαϊδεύει. Γεύμα (προαιρετικά) στο νησάκι και επιστροφή με το καραβάκι στο πούλμαν για να πάμε στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε την όμορφη πόλη. Διανυκτέρευση.                                                                                                             

2η ημέρα Σάββατο 29.10: ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας και κατόπιν θα αναχωρήσουμε για τα 46 στολίδια της Ηπείρου, τα Ζαγοροχώρια. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι στη φύση. Ένα ταξίδι σε έναν ειδυλλιακό τόπο γεμάτο πανύψηλα βουνά, άγριες χαράδρες, ιστορικά γεφύρια και γραφικά χωριουδάκια καθώς ανεβαίνουμε τους πρόποδες της Πίνδου. Επίσκεψη σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά του δυτικού Ζαγορίου, χτισμένο σε υψόμετρο 1060μ., το παραδοσιακό Μονοδένδρι, πάνω από το φαράγγι του Βίκου. Παραμονή για πρωινό καφεδάκι, παραδοσιακή χειροποίητη πίτα που αξίζει να δοκιμάσουμε και περίπατο για να γνωρίσουμε το πέτρινο χωριό, αλλά και για να περπατήσουμε μέχρι το πανόραμα στο επιβλητικό φαράγγι. Επιστροφή στο πούλμαν και περνώντας από την Κόνιτσα, συνεχίζουμε μέσω μιας καταπράσινης διαδρομής για την Ιερά Μονή Παναγίας Μολυβδοσκέπαστης που ιδρύθηκε -σύμφωνα με την παράδοση- τον 7ο αιώνα μ.Χ. και βρίσκεται κοντά στα Αλβανικά σύνορα πάνω στη νεκρή ζώνη. Ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη, ξενάγηση και προσκύνημα και στον δρόμο της επιστροφής μας θα απολαύσουμε το γεύμα μας προαιρετικά στην ευρύτερη περιοχή. Μετά από το γεύμα μας και επιστρέφοντας στην πόλη των Ιωαννίνων, θα σταματήσουμε στο Καλπάκι, όπου θα επισκεφθούμε το Στρατιωτικό Μουσείο του Καλπακίου. Ανεγέρθηκε το 1975 και περιλαμβάνει εκθέματα – κειμήλια της Μάχης του Καλπακίου που έλαβε χώρα κατά την εισβολή των Ιταλών στην Ελλάδα (28η Οκτωβρίου 1940). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και πρόγραμμα ελεύθερο μέσα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Κυριακή 30.10: ΜΕΤΣΟΒΟ - ΤΡΙΚΑΛΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για επίσκεψη στα Σπήλαια Περάματος. Μετά από την επίσκεψη αναχώρηση για το Μέτσοβο. Χτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 1.160μ. σε μια δασωμένη αγκαλιά κάτω από τον αυχένα της Κατάρας, αυτού του σκληροτράχηλου πέτρινου όγκου της Πίνδου, το Μέτσοβο διατηρεί πεισματικά αναλλοίωτο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Υπόδειγμα ορεινού οικισμού, που σφύζει από ζωή όλες τις εποχές του χρόνου, προσφέρει απλόχερα στους επισκέπτες του τόσες ομορφιές που δύσκολα απαντώνται σε αντίστοιχους προορισμούς. Παραμονή στο παραδοσιακό βλαχοχώρι, γενέτειρα εθνικών ευεργετών, για γεύμα (προαιρετικά) και για γνωριμία με την κωμόπολη. Το απόγευμα, μέσω Καλαμπάκας - Τρικάλων και με ενδιάμεσες στάσεις, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για Αθήνα