ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

2 ημέρες 06 εώς 07.06.2020
Οδικώς
90,00€

1η ημέρα, Σάββατο 06.06: ΑΘΗΝΑ - ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί και με ενδιάμεση στάση κοντά στη Λαμία, περνάμε από Μακρώμη και Τυμφρηστό για να φθάσουμε στο γραφικό χωριό Κορυσχάδες. Παραμονή για γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα. Κατόπιν συνεχίζουμε για το Καρπενήσι και τον κεντρικό πεζόδρομο. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και/ή καφέ στην όμορφη, γραφική πόλη. Συγκέντρωση στο ξενοδοχείο, διανομή των δωματίων, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα, Κυριακή 07.06: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ - ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ - ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και αναχώρηση, μέσω της υπέροχης καταπράσινης διαδρομής για την γραφική κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού, το Γαύρο - το άγριο φαράγγι Κλειδί, στάση στη θέση "Πατήματα" όπου σύμφωνα με την παράδοση βρίσκονται τα πατήματα της εικόνας της Παναγίας της Προυσιώτισσας και αρκετά ψηλότερα η Δρακότρυπα που δημιούργησε στο πέρασμά της πηγαίνοντας στο χώρο που την βρήκαν, τη γέφυρα Διπόταμου και τη σπουδαία μονή της Παναγίας Προυσιώτισσας κτισμένη σε απόκρημνο βράχο. Σχετική παραμονή για προσκύνημα στη θαυματουργή εικόνα της που βρίσκεται σε κρύπτη - παρεκκλήσι μέσα στο καθολικό της μονής. Επίσκεψη στην αίθουσα πολύτιμων κειμηλίων με χρυσοκεντήματα, χειρόγραφους κώδικες καθώς και προσωπικά αντικείμενα του Γ. Καραϊσκάκη. Κατόπιν αναχώρηση για το Μεγάλο Χωριό όπου θα επισκεφθούμε προαιρετικά το Λαογραφικό Μουσείο. Αναπαραστάσεις παλιών επαγγελμάτων και σπιτιών, φορεσιές, εργαλεία, πατητήρια, αποστακτήρια, ραπτομηχανές, μουσικά όργανα, υφαντά κι ένα σωρό ακόμη αντικείμενα που αφηγούνται την ιστορία του τόπου και την καθημερινότητα των παλιών Μεγαλοχωριτών. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια, γεύμα καθ' οδόν και επιστροφή με ενδιάμεσες στάσεις. 

 

 

Τιμή συμμετοχής: 90,00€ κατά άτομο σε δίκλινα δωμάτια

επιβάρυνση μονόκλινου +25,00€ κατά άτομο

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Μία διανυκτέρευση στο πολυτελές ξενοδοχείο Avaris 5*
  • Ημιδιατροφή (πρωινό - δείπνο)
  • Μετακινήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές – κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Ο δημοτικός φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο, είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, χώρους επίσκεψης και μουσεία, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα καθώς και ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.