Κοπή της Πίτας του γραφείου μας ΝΑΥΠΛΙΟ - Μονοήμερη

Κυριακή 02 Φεβρουαρίου 2020
Οδικώς
27,00€

Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα και με ενδιάμεση στάση για καφέ στην Κόρινθο, φθάνουμε στο Ναύπλιο. Παραμονή στην πόλη του Ναυπλίου για όλες τις σχετικές επισκέψεις και αναχώρηση για το Παλαμήδι για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το φρούριο.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την περιοχή Πυργιώτικα και το εστιατόριο «Τα Παλιά Κιούπια» όπου θα γευματίσουμε και θα κόψουμε την πίττα μας με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, με εκπλήξεις και πολλά δώρα!

Η παλιά πόλη και οι ιστορίες της, τα κάστρα, οι ωραιότερες διαδρομές και όλα όσα αξίζει να δεις στο Ναύπλιο…

Η παλιά πόλη

Δεν είναι να απορεί κανείς που πολλοί επισκέπτες της… δεν καταφέρνουν να ξεκολλήσουν, και καταλήγουν να μη βλέπουν τίποτα άλλο: Τα πλακόστρωτα δρομάκια της, που ελίσσονται ανάμεσα σε κουκλίστικα αρχοντικά και κάτω από λουλουδιασμένα μπαλκόνια, είναι αρκετά για να γεμίσουν ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο. Τα πέτρινα σκαλάκια που θα συναντάτε κάθε λίγα βήματα οδηγούν στις απάνω γειτονιές, στις οποίες βασιλεύει εκείνη η ονειρική ησυχία που θα σας φέρει στο νου κάτι από τη Μονεμβασιά.

Στο κέντρο όλων, η πλατεία Συντάγματος με την εντυπωσιακή ανοιχτωσιά της είναι το σημείο μηδέν της παλιάς πόλης, και αυτό που συγκεντρώνει γύρω του τα περισσότερα αξιοθέατα: Την Βουλή που στεγαζόταν εδώ όταν το Ναύπλιο ήταν πρωτεύουσα της Ελλάδας, το ανάκτορο Ιωάννης Καποδίστριας, το αρχαιολογικό μουσείο, το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και, λίγο πιο μακριά, τον εντυπωσιακό αρχιτεκτονικά ναό του Αγίου Γεωργίου.

Το Βουλευτικό

Μια φορά κι έναν καιρό, κάπου τον 18ο αιώνα, η ιστορία λέει πως δύο Βενετσιάνοι ήρθαν στο Ναύπλιο, να βρουν έναν θησαυρό που είχε κρύψει εδώ ο πατέρας τους όσο ήταν κυβερνήτης της πόλης. Συνάντησαν τον Τούρκο Αγά, στο σαράι του οποίου βρέθηκε όντως ο θησαυρός. Εκείνος, όμως, τους σκότωσε για να τον κρατήσει –λίγο αργότερα το μετάνιωσε, οπότε έριξε όλο το ματωμένο χρήμα στην κατασκευή ενός τζαμιού, για να ζητήσει από τον θεό να τον συγχωρέσει. Το τζαμί του έγινε, επί Καποδίστρια, η Βουλή του νεοσύστατου ελληνικού κράτους. Στο ισόγειο σήμερα είναι επισκέψιμη η Δημοτική Πινακοθήκη του Ναυπλίου.

Το Παλαμήδι

Κι άλλος ένας θρύλος, από αυτούς που πλημμυρίζουν το Ναύπλιο: Τα σκαλιά του Παλαμηδίου ήταν, λέει, χίλια, μέχρι που το άλογο του Κολοκοτρώνη έσπασε το τελευταίο και έμειναν 999. Οι πιο fit εξ ημών θα πουν “challenge accepted” και θα δοκιμάσουν να τα ανέβουν, οι υπόλοιποι μη σκιάζεστε, υπάρχει κανονικότατος δρόμος που μας φέρνει και οδικώς στην είσοδο του κάστρου.

Ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα ολόκληρης της Ελλάδας, το Παλαμήδι προσφέρει φαντασμαγορική θέα στην πόλη από τις πολεμίστρες του, υπέροχες διαδρομές στο εσωτερικό του και απανωτές ανατριχίλες στην τρύπα-φυλακή του Κολοκοτρώνη, που δεν ενδείκνυται για κλειστοφοβικούς.

Το Μπούρτζι

Το έχτισαν οι Βενετοί, το 1473, και το έλεγαν Castello dello Soglio, δηλαδή Κάστρο του Θρόνου. «Μπούρτζι» το είπαν οι Οθωμανοί που ήρθαν αργότερα, φρούριο δηλαδή, και το όνομα του έμεινε. Το μικρό χιλιοφωτογραφημένο φρούριο επάνω στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων έχει υπάρξει φυλακή και αργότερα πολυτελές ξενοδοχείο στα τιμημένα 60s. Σήμερα, είναι το τέλειο καρτποσταλικό σκηνικό κάθε ναυπλιώτικου ηλιοβασιλέματος –εδώ θα φτάσετε σε λιγότερο από 10 λεπτά με το καραβάκι, πληρώνοντας περί τα 4€.

πηγή: Ηρώ Κουνάδη in2life

Τιμή Συμμετοχής: 27,00€ κατά άτομο

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις – περιηγήσεις με πολυτελή, κλιματιζόμενα πούλμαν του γραφείου μας όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Μενού γεύματος στο εστιατόριο με άφθονο κρασί ή αναψυκτικό.