ΚΥΘΝΟΣ

2 Ημέρες 07 ΕΩΣ 08.06.2019
Oδικώς - Ακτοπλοϊκώς
77,00 €

1η ΜΕΡΑ: Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα με προορισμό το λιμάνι του Λαυρίου. Επιβίβαση στο καράβι όπου θα μας μεταφέρει στο νησί της Κύθνου! Άφιξη και αποβίβαση στον Μέριχα, το λιμάνι του νησιού. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για τη Δρυοπίδα. Η κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική παρουσιάζει μια ιδιομορφία στη Δρυοπίδα αφού όλα σχεδόν τα σπίτια είναι διώροφα σκεπασμένα με κεραμίδι. Θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο Καταφύκι, το Αγγειοπλαστείο και το Λαογραφικό Μουσείο με μια συλλογή αντικειμένων που μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Δημήτριο, μια μεγάλης έκτασης αμμουδερή παραλία που βρίσκεται στο νοτιότερο μέρος του νησιού και χαρακτηρίζει τον ομώνυμο οικισμό. Παραμονή για γεύμα και κολύμπι στην υπέροχη θάλασσα. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας Meltemi Hotel στην περιοχή Λουτρά ή Θερμιά Κύθνου. Ένας παραθαλάσσιος οικισμός γνωστός από την αρχαιότητα για τις ιαματικές πηγές που αναβλύζουν θειούχα, αλατούχα και σιδηρούχα νερά. Υπάρχουν λαξευτοί μαρμάρινοι λουτήρες στο υδροθεραπευτήριο που είχαν χρησιμοποιήσει  στο παρελθόν ο Όθωνας και η Αμαλία. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και/ή γνωριμία με την περιοχή. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για προσκύνημα στην Παναγιά την Κανάλα. Παραθαλάσσιος οικισμός, ήσυχο λιμανάκι που συνδυάζει τις χρυσαφένιες ακτές, τους γραφικούς όρμους και το πράσινο μοναδικό πευκόδασος του νησιού. Εδώ φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς προστάτιδας του νησιού. Συνεχίζουμε για τη Χώρα ή Μεσσαριά, που είναι η πρωτεύουσα του νησιού, με το ξεχωριστό χρώμα που μαγεύει τον επισκέπτη. Ξεδιπλώνεται αμφιθεατρικά κτισμένη στην πλαγιά του λόφου. Εδώ θα επισκεφθούμε τις εκκλησίες Αγ.Τριάδα με τον βασιλικό τρούλο, την εκκλησία του Αγίου Σάββα, μονόκλιτη βασιλική με τρούλο του 17ου αι., το γραφικό μοναστήρι της Παναγιάς του Νίκους, τρίκλιτη βασιλική με τρούλο, και το εργαστήρι λαικής τέχνης του Αντώνη Κοζαδίνου. Θα περπατήσουμε στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια που έχουν ζωγραφισμένα με ασβέστη θέματα από την νησιώτικη ζωή. Ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες αγορές, και αναχώρηση για τον Μέριχα όπου μπορούμε να γευματίσουμε. Επιβίβαση στο πλοίο και επιστροφή στο Λαύριο. Άφιξη στην Αθήνα αργά το απόγευμα!

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο:

77,00€ σε δίκλινα δωμάτια

92,00€ σε μονόκλινο δωμάτιο

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Λαύριο– Κύθνος – Λαύριο
  • Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Meltemi Hotel στα Λουτρά
  • Ένα πρόγευμα στο ξενοδοχείο
  • Μετακινήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές – κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Ο δημοτικός φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο 0,50€ ανά δωμάτιο, είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, χώρους επίσκεψης και μουσεία, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα καθώς και ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.