ΛΕΣΒΟΣ - Το νησί του έρωτα και της ποίησης

6 ημέρες 22 - 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
Oδικώς - Ακτοπλοϊκώς
270,00€

Σάββατο 22.06.2019: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΛΕΣΒΟΣ  εν πλώ

Συγκέντρωση και αναχώρηση αργά το απόγευμα και άφιξη στον Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο μας NISOS RODOS – HELLENIC SEAWAYS, τακτοποίηση στις καμπίνες μας, διανυκτέρευση εν πλω.

 

Κυριακή 23.06.2019: ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΑΓ.  ΡΑΦΑΗΛ – ΑΓ. ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ – ΣΚΑΛΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Άφιξη το πρωί στο νησί των μεγάλων προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών, τη Λέσβο. Αποβίβαση στο λιμάνι της Μυτιλήνης με τα όμορφα αρχοντικά και επιβίβαση στο πούλμαν όπου θα αναχωρήσουμε για την Ιερά μονή του Αγίου Ραφαήλ, αφιερωμένη στους Αγίους Νεοφανείς Μάρτυρες Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη. Προσκύνημα και αναχώρηση για τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο γραφικό χωριό Μανταμάδος. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και περιήγηση στους χώρους του Μοναστηριού και κατόπιν θα αναχωρήσουμε για τη Σκάλα Καλλονής όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας, περνώντας από τα χωριά Νάπη και Αγία Παρασκευή. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας Aegeon Hotel, διανομή δωματίων, τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

Δευτέρα 24.06.2019: ΜΟΝΗ ΛΕΙΜΩΝΟΣ – ΜΟΛΥΒΟΣ – ΠΕΤΡΑ – ΚΑΛΛΟΝΗ

Πρόγευμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας και κατόπιν αναχώρηση για την επιβλητική Ιερά Μονή Λειμώνος, χτισμένη στα ερείπια Βυζαντινού μοναστηριού και ιδρυμένη από τον Άγιο Ιγνάτιο τον Αγαλλιανό, αρχιεπίσκοπο Μηθύμνης το 1526, η ανδρική Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Λειμώνος δεσπόζει στην εκκλησιαστική ιστορία του νησιού τους τελευταίους 5 αιώνες κατά τους οποίους έχει διαδραματίσει σημαντικό πνευματικό και εκπαιδευτικό ρόλο, έχοντας παράλληλα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της κεντρικής και δυτικής Λέσβου. Συνεχίζουμε για τον μεγάλο παραδοσιακό οικισμό της Λέσβου, τον Μόλυβο ή αλλιώς Μήθυμνα. Βρίσκεται στη Βόρεια, βορειοδυτική ακτή του νησιού, στο βόρειο μυχό του ομώνυμου όρμου πάνω από τον οποίο δεσπόζει το παλιό φρούριο. Σχετική παραμονή για γνωριμία και καφέ και αναχώρηση για την Πέτρα. Κύριο αξιοθέατο της Πέτρας, ο ναός της Παναγίας Γλυκοφιλούσας που δεσπόζει πάνω σ΄έναν βράχο, με τα 114 σκαλοπάτια του στο κέντρο του οικισμού. Παραμονή για προσκύνημα, γεύμα, περίπατο και αγορές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

 

Τρίτη 25.06.2019: ΑΓΙΑΣΟΣ – ΚΟΛΠΟΣ ΓΕΡΑΣ – ΠΛΩΜΑΡΙ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Αγιάσο, τον γνήσιο παραδοσιακό οικισμό, κτισμένο στις πλαγιές του όρους Όλυμπος. Αξίζει να επισκεφθείτε την Παναγία της Αγιάσου καθώς και να περιηγηθείτε στον περίφημο Καστανιώνα του Ολύμπου, βιώνοντας μια ξεχωριστή εμπειρία και θαυμάζοντας την επιβλητικότητα της φύσης. Έχοντας γνωρίσει ένα ακόμη από τα ομορφότερα χωριά του νησιού, θα κατηφορίσουμε στον κόλπο της Γέρας, στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού και θα συνεχίσουμε για το Πλωμάρι, γνωστό για την παραγωγή του ομώνυμου ούζου. Εδώ θα έχουμε σχετική παραμονή για γεύμα και γνωριμία με την περιοχή και κατόπιν θα αναχωρήσουμε για την αρχοντική πόλη του νησιού, τη Μυτιλήνη. Ελεύθερο απόγευμα στην πόλη για καφέ και/ή περίπατο ή αγορές και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

 

Τετάρτη 26.06.2019: ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ελεύθερος χρόνος για κολύμπι και πρόγευμα. Στη συνέχεια, συγκέντρωση των αποσκευών μας και αναχώρηση για την πόλη της Μυτιλήνης. Επίσκεψη στο Μουσείο Τεριάντ που φιλοξενεί έργα του παγκοσμίως γνωστού ζωγράφου Θεόφιλου. Επιστροφή στο εμπορικό κέντρο όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στην παραδοσιακή αγορά της πόλης, τελευταία ευκαιρία για να προμηθευτούμε τις ντόπιες δημοφιλείς σαρδέλες! Αξίζει να επισκεφθείτε τη θαυμάσια εκκλησία του Αγίου Θεράποντος, το αρχαιολογικό μουσείο και μην παραλείψετε να απολαύσετε το γλυκό σας ή έναν καφέ στο παραδοσιακό καφενείο «Πανελήνιον». Το απόγευμα, θα επιβιβαστούμε στο πλοίο NISOS RODOS – HELENIC SEAWAYS, και θα πλεύσουμε τον δρόμο της επιστροφής. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

Πέμπτη 27.06.2019: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά και αποβίβαση. Επιστροφή στην Αθήνα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  270,00€ κατά άτομο σε δίκλινα δωμάτια

                                        325,00€ κατά άτομο σε μονόκλινα δωμάτια

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Λέσβος – Πειραιάς με διαμονή σε 4κλινες καμπίνες
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο πολυτελές ξενοδοχείο Aegeon Hotel στη Σκάλα της Καλλονής
  • Τρία προγεύματα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου
  • Μετακινήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές – κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Ο δημοτικός φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο ανά δωμάτιο/ανά διανυκτέρευση, είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, χώρους επίσκεψης και μουσεία, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα καθώς και ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Δυνατότητα διατροφής στο ξενοδοχείο – δείπνο με κόστος 10,00€ ανά άτομο, ανά γεύμα.