ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΕΛΑΤΗ - ΠΕΡΤΟΥΛΙ

Σ/Κ 11 - 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021
2ήμερη Οδική
/
Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών...μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο παραμυθένιο και μαγικό... Ιππότες μιας άλλης εποχής εμφανίσθηκαν και φύλαξαν τον αγαπημένο μας Μύλο από τους ¨εισβολείς¨. Φιλοξενήθηκαν στο  παραμυθένιο Κάστρο που δημιούργησε ο Άη Βασίλης με τα ξωτικά και θα μας συντροφεύσουν τα φετινά Χριστούγεννα στην πόλη των Τρικάλων. Οι ειρηνικοί και ευγενικοί Ιππότες θα μας αφηγηθούν μια ιδιαίτερη, ανθρώπινη και συγκινητική ιστορία με αξίες και ιδανικά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ημέρα 11.12: ΑΘΗΝΑ - ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ - ΤΡΙΚΑΛΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στη Τρίκαλα, την πόλη που φιλοξενεί το μεγαλύτερο δωρεάν Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας. Ο Μύλος των Ξωτικών, από την πρώτη στιγμή και για 10 συνεχόμενα  χρόνια, χάρισε εκατομμύρια χαμόγελα, με δωρεάν είσοδο, δωρεάν δράσεις και αμέτρητες εκπλήξεις. Ελεύθερος χρόνος στο πάρκο και αναχώρηση για το κέντρο της πόλης των Τρικάλων. Η πόλη των Τρικάλων με τον ποταμό Ληθαίο να τη διατρέχει, έχει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα και φιλοξενεί αρκετά αξιοθέατα και χώρους διασκέδασης και εστίασης. Παραμονή για γεύμα (προαιρετικά) και για γνωριμία με την όμορφη και άρτια οργανωμένη πόλη. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για την Καλαμπάκα όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Διανομή των δωματίων, τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος για βόλτες, αγορές και δείπνο (προαιρετικά). Διανυκτέρευση.

2η ημέρα 12.12: ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΠΕΡΤΟΥΛΙ - ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΙ - ΕΛΑΤΗ - ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας, συγκέντρωση των αποσκευών και αναχώρηση για ανάβαση με το πούλμαν στο εντυπωσιακότερο σύμπλεγμα βράχων στην Ελλάδα, τα Μετέωρα. Η UNESCO έχει χαρακτηρίσει τα Μετέωρα ως «Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας». Εδώ θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση και φωτογραφίες με πανόραμα την Καλαμπάκα. Κατόπιν, θα αναχωρήσουμε για τα όμορφα ορεινά χωριά του Κερκετίου Όρους. Πρώτο, θα επισκεφθούμε το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου,  ένα μικρό και ζεστό κέντρο στην καρδιά της Νότιας Πίνδου. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα με άλογα, βόλτες με λιφτ ή/και για να απολαύσουμε τον ζεστό καφέ μας, στο φιλόξενο σαλέ το χιονοδρομικού. Έχοντας απολαύσει το αφέψημά μας θα αναχωρήσουμε για το Νεραϊδοχώρι όπου θα γευματίσουμε (προαιρετικά) σε επιλεγμένο μαγαζί με παραδοσιακές γεύσεις δίπλα στο τζάκι. Μετά το γεύμα μας θα επισκεφθούμε την Ελάτη, ένα γραφικό χωριό που βρίσκεται μέσα στα Έλατα και αποτελεί ένα από τα ομορφότερα και αρκετά τουριστικά χωριά της χώρας μας. Ελεύθερος χρόνος για τοπικές αγορές και γωριμία με το χωριό. Το απόγευμα, με ενδιάμεσες στάσεις θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για Αθήνα.