ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΕΛΑΤΗ - ΠΕΡΤΟΥΛΙ

2ημέρες Σ/Κ 25 - 26 Νοεμβρίου 2023
Οδικώς
/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ημέρα 25.11: ΑΘΗΝΑ - ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ - ΤΡΙΚΑΛΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στη Τρίκαλα, την πόλη που φιλοξενεί το μεγαλύτερο δωρεάν Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας. Ο Μύλος των Ξωτικών, από την πρώτη στιγμή και για 10 συνεχόμενα χρόνια, χάρισε εκατομμύρια χαμόγελα, με δωρεάν είσοδο, δωρεάν δράσεις και αμέτρητες εκπλήξεις. Ελεύθερος χρόνος στο πάρκο και αναχώρηση για την Καλαμπάκα όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Διανομή των δωματίων, τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος για βόλτες, αγορές και δείπνο (προαιρετικά). Διανυκτέρευση.

2η ημέρα 26.11: ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΠΕΡΤΟΥΛΙ - ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΙ - ΕΛΑΤΗ - ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας, συγκέντρωση των αποσκευών και αναχώρηση για ανάβαση με το πούλμαν στο εντυπωσιακότερο σύμπλεγμα βράχων στην Ελλάδα, τα Μετέωρα. Η UNESCO έχει χαρακτηρίσει τα Μετέωρα ως «Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας». Εδώ θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση και φωτογραφίες με πανόραμα την Καλαμπάκα. Κατόπιν, θα αναχωρήσουμε για τα όμορφα ορεινά χωριά του Κερκετίου Όρους. Πρώτο, θα επισκεφθούμε το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου,  ένα μικρό και ζεστό κέντρο στην καρδιά της Νότιας Πίνδου. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα με άλογα, βόλτες με λιφτ ή/και για να απολαύσουμε τον ζεστό καφέ μας, στο φιλόξενο σαλέ το χιονοδρομικού. Έχοντας απολαύσει το αφέψημά μας θα αναχωρήσουμε για το Νεραϊδοχώρι όπου θα γευματίσουμε (προαιρετικά) σε επιλεγμένο μαγαζί με παραδοσιακές γεύσεις δίπλα στο τζάκι. Μετά το γεύμα μας θα επισκεφθούμε την Ελάτη, ένα γραφικό χωριό που βρίσκεται μέσα στα Έλατα και αποτελεί ένα από τα ομορφότερα και αρκετά τουριστικά χωριά της χώρας μας. Ελεύθερος χρόνος για τοπικές αγορές και γωριμία με το χωριό. Το απόγευμα, με ενδιάμεσες στάσεις θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για Αθήνα.

Ο ΜΥΛΟΣ ΤωΝ ΞωΤΙΚωΝ

 
Η Ιστορία ξεκίνησε κάπως έτσι…

Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Άη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον «Μύλο των Ξωτικών». Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών.. μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο παραμυθένιο και μαγικό.

Μια φορά κι έναν καιρό σε έναν μικρό πλανήτη ενός απέραντου γαλαξία ζούσε ένας μικρός Πρίγκιπας ανάμεσα σε τριαντάφυλλα και ηφαίστεια. Καθώς πλησίαζαν τα Χριστούγεννα o μικρός Πρίγκιπας άρχισε να ονειρεύεται έναν κόσμο διαφορετικό! 

Έτσι αποφάσισε να ταξιδέψει σε άλλους πλανήτες και να αναζητήσει την αλήθεια. Επισκέφθηκε 5 πλανήτες που στον καθένα υπήρχε μόνο ένας κάτοικος, ο μεγαλοπρεπής  Βασιλιάς, ένα όμορφο και μοσχομυριστό Τριαντάφυλλο, ο πιστός Φανανάφτης και ο κομψός Αστρονόμος. Τελευταίος πλανήτης που επισκέφθηκε ήταν η γη και βρέθηκε στο Μύλο των Ξωτικών όπου συνάντησε τον Άη Βασίλη και τους αμέτρητους βοηθούς του.

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι μαγικό και παραμυθένιο στον απέραντο γαλαξία, σταθείτε κάτω από τα αστέρια, κοιτάξτε προσεκτικά γύρω σας και αν σας πλησιάσει ένα μικρό και χαμογελαστό παιδί μην το αγνοήσετε θα είναι σίγουρα ένας μικρός Πρίγκιπας.