ΝΑΟΥΣΑ - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ - ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΕΔΕΣΣΑ - ΒΕΡΓΙΝΑ - ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΑΙΓΩΝ

3 ημέρες 23 εώς 25 Μαρτίου 2024
Επετειακή 25η Μαρτίου
/

ΝΑΟΥΣΑ - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ - ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΕΔΕΣΣΑ - ΒΕΡΓΙΝΑ

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ (Hotel Palladium)

Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση από Αθήνα. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στη Νάουσα και στο καταπράσινο πάρκο του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για έναν επίγειο παράδεισο στην καρδιά της Ημαθίας με υπεραιωνόβια πλατάνια, ρυάκια, ξύλινα γεφύρια, ζωολογικό κήπο, χώρο αθλοπαιδιών καθώς και τεχνητή λιμνούλα ψαρέματος, που είναι με βεβαιότητα το πιο φημισμένο αξιοθέατο της Νάουσας και από τα ομορφότερα της Ελλάδας. Ένα πανελλήνιο τουριστικό κέντρο αναψυχής και διημέρευσης όπου εξήντα στρέμματα πανέμορφης γης παίρνουν ζωή από τις πηγές του ιστορικού και πολύτιμου ποταμού της Αράπιτσας. Σχετική παραμονή για να περιηγηθούμε στο πάρκο και για να γευματίσουμε (προαιρετικά). Μετά από το γεύμα μας θα αναχωρήσουμε για το Λουτράκι Αριδαίας, γνωστό και ως Λουτρά Πόζαρ και το πολυτελές ξενοδοχείο μας Palladium Hotel. Διανομή των δωματίων, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας, και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην περιοχή και δείπνο προαιρετικά σε κάποιο απο τα τοπικά εστιατόρια. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Πλούσιο πρόγευμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και αναχώρηση για τα δημοφιλή Λουτρά της Αριδαίας ή Πόζαρ, που αναβλύζουν κατά μήκος της κοίτης του Θερμοπόταμου, ο οποίος συνεχίζει τη ροή του στη λεκάνη της Αλμωπίας. Τα λουτρά, βρίσκονται σε υψόμετρο 360 – 390μ. και σε έκταση 75 στρεμμάτων. Είναι ευρέως γνωστά για τις ιαματικές τους ιδιότητες στην αναζωογόνηση και ανακούφιση του σωματικού άλγους. Στο εσωτερικό της Λουτρόπολης, συναντάμε το "Αλεξάνδρειο" υδροθεραπευτήριο. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο που περιλαμβάνει 11 πισίνες με τεχνητούς καταρράκτες. Ξεχωριστή ομορφιά στον τόπο προσδίδουν οι φυσικοί καταρράκτες κατά μήκος του ποταμού με φυσικό ιαματικό νερό όπου μπορεί ο επισκέπτης να κάνει το μπάνιο του τόσο για λόγους υγείας όσο και για λόγους αναψυχής. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τα λουτρά και/ή έναν πρωινό καφέ μπροστά στα τρεχούμενα νερά. Στη συνέχεια θα αφήσουμε τα λουτρά για να επισκεφθούμε τον δημοφιλή, παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου, γνωστό και ως "το πέτρινο χωριό". Διατηρητέος οικισμός του οποίου η μακεδονίτικη αρχιτεκτονική βασίζεται στην πελεκητή πέτρα και το ξύλο. Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Βόρας ή Καϊμάκτσαλαν, στην κορυφή Πιπερίτσα, δίπλα στη λίμνη Βεγορίτιδα σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Εδώ θα απολαύσουμε (προαιρετικά) το γεύμα μας. Μετά το γεύμα μας, επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΕΔΕΣΣΑ - ΒΕΡΓΙΝΑ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρόγευμά μας, θα συγκεντρώσουμε τις αποσκευές μας και θα αναχωρήσουμε για την Έδεσσα. Xτισμένη πάνω στην αρχαία Εγνατία Οδό, η πόλη με τους καταρράκτες και τα πολλά αξιοθέατα προσφέρει αναρρίθμητες δραστηριότητες, πλούσια ιστορία και φυσικό κάλλος. Ο Μενέλαος Λουντέμης που μεγάλωσε εδώ αναφέρει χαρακτηριστικά: "σε τραβάνε από τα μάκρη του κόσμου για να πας να τη φιλήσεις και να πεθάνεις". Μερικά από τα πολλά της αξιοθέατα είναι ο ποταμός Εδεσσαίος ή Βόδας και οι καταρράκτες του, η συνοικία Βαρόσι, ο Μητροπολιτικός Ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου, το Παρθεναγωγείο, το Παλιό Ρολόι, το καναβουργείο, το ενυδρείο - ερπετάριο, το Λαογραφικό μουσείο και ο Σιδηροδρομικός σταθμός. Στάση στο φυσικό πάρκο των καταρρακτών και ελεύθερος χρόνος για να εξερευνήσουμε την πόλη της Έδεσσας ή να απολαύσουμε τον καφέ μας. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για την ιστορική πόλη της Βεργίνας και το αρχαιολογικό μουσείο με τους βασιλικούς τάφους αλλά και το πρόσφατα αναστηλωμένο και αποκατεστημένο ανάκτορο του Φιλίππου Β΄, στις Αιγές που θεωρείται ο Παρθενώνας της Μακεδονίας. Στο μουσείο εκτίθενται εκατοντάδες μοναδικά αντικείμενα τα οποία περιλαμβάνουν περίτεχνες χρυσές δημιουργίες, πολυτελή κοσμηματοποιία, πολύχρωμες τοιχογραφίες και ψηφιδωτά αλλά και εκατοντάδες άλλα αρχαία αντικείμενα και εντυπωσιακά ευρήματα. Προαιρετική επίσκεψη στο μουσείο και στη συνέχεια θα γευματίσουμε (προαιρετικά), σε προτεινόμενη, τοπική ταβέρνα. Μετά το γεύμα μας θα αναχωρήσουμε για επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.