Ν.ΙΤΑΛΙΑ - ΣΙΚΕΛΙΑ - Ελληνόφωνα χωριά της Απούλιας

6 ημέρες 17 εώς 22 Ιουνίου 2016
Οδικώς - Ακτοπλοϊκώς
/

1η ημέρα: Συγκέντρωση το απόγευμα και  αναχώρηση για την Πάτρα. Επιβίβαση  στο υπερσύγχρονο πλοίο που μετά από ένα σύντομο και ευχάριστο ταξίδι, θα μας μεταφέρει στην Ιταλία, στο λιμάνι του Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: Άφιξη το πρωί στο Μπάρι, αποβίβαση και αναχώρηση για την Σικελία. Πριν το πέρασμα του στενού  της Σκύλας και της Χάρυβδης, στο Ρέτζιο της Καλαβρίας θα θαυμάσουμε και θα αποτίσουμε φόρο τιμής στους δύο Έλληνες πολεμιστές πού παρέδωσε στην αθανασία η σμίλη της σχολής του Φειδία. Στην επιβεβλημένη επίσκεψή μας στο Μουσείο του Ρέτζιο εκτός από τα «μπρούτζινα του Ριάτσε» θα έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε  μία πρώτη γεύση από την παρουσία της Αρχαίας Ελλάδας στην περιοχή. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή του Ρέτζιο. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο ξεκινάμε τον γύρο της  Σικελίας. Συνεχίζουμε με το πέρασμα στην Μεσσήνα. Την πόλη που πεισματικά διατηρείται παρά τις καταστροφές που έχει υποστεί κατά τους αιώνες, την γενέτειρα του Αντονέλλο ντα Μεσσήνα, με το χαρακτηριστικό αστρονομικό Ρολόι στο καμπαναριό του ανοικοδομημένου Ντουόμο. Πρώτος σταθμός μας όπου και θα φτάσουμε περνώντας από την Βόρεια πλευρά της, η πρωτεύουσα  και πιο σημαντική πόλη της Σικελίας, το Παλέρμο. Θα ξεναγηθούμε στο μεσαιωνικό αλλά και μπαρόκ σε πολλά σημεία του Παλέρμο. Το παλάτι των Νορμανδών, ο Καθεδρικός , το Μονρεάλε, μερικά από τα σημαντικά στοιχεία του. Μετά από μια πρώτη γνωριμία με την πόλη επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Αφού πάρουμε το πρόγευμά μας αναχωρούμε για τον Ακράγαντα. Το σημερινό Αγκριτζέντο, πατρίδα του Λουίτζι Πιραντέλλο, δημιουργού του μοντέρνου ιταλικού Θεάτρου. Ακόμα μια «βουτιά» στην Μεγάλη Ελλάδα. Συνεχίζοντας και αφήνοντας στο δρόμο μας την Ηράκλεια φτάνουμε στο  Ακράγαντα. Με την άφιξη θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο όπου, στην «Κοιλάδα των ναών», θα δούμε σημαντικότατους αρχαίους Ελληνικούς ναούς. Στη συνέχεια  από μια σύντομη διαδρομή κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Σικελίας δια μέσου  της Κατάνια φτάνουμε στην πανέμορφη Ταορμίνα όπου μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε το περίφημο Ελληνικό θέατρο, και θα απολαύσουμε την μοναδική θέα του εργαστηρίου του Ήφαιστου, «ήρεμου» ηφαιστείου, της Αίτνα.  Συνεχίζουμε για την παραλιακή περιοχή της Ταορμίνας όπου μετά την τακτοποίησή μας θα δειπνήσουμε και θα διανυκτερεύσουμε.

5η ημέρα: Αμέσως μετά το πρόγευμα ξεκινάμε και μετά από διαδρομή στο παραλιακό δρόμο, φτάνουμε σημαντικότατη πόλη του Αρχιμήδη ,αποικία των Κορινθίων, τις Συρακούσες. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τους ναούς της Αθηνάς και του Απόλλωνα την πηγή της Αρεθούσας, τον βωμό του Ιέρωνα, την Ακρόπολη των Επιπολών ,το σημαντικότερο ίσως μετά από αυτό της Επιδαύρου αρχαίο Ελληνικό θέατρο, κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Πρόγευμα, αναχώρηση και μετά από μια πανέμορφη διαδρομή και ξαναπερνώντας τα στενό της Μεσσήνα, αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στο Λέτσε όπου και μετά από την γνωριμία με την «Φλωρεντία του Νότου» όπως την αποκαλούν, θα δειπνήσουμε και θα διανυκτερεύσουμε.

7η ημέρα: Μετά το πρόγευμα, θα αρχίσουμε την επίσκεψη μας στα Ελληνόφωνα χωριά  του Σαλέντο  Καλημέρα, Μαρτάνο , Κοριλιάνο κ.α. όπου και θα έχουμε την δυνατότητα να γνωριστούμε με τον  τοπικό με τις ιδιαιτερότητες του Ελληνόφωνο πληθυσμό. Με τους ήχους του «Γκρίκο» στα αυτιά μας αργά το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι του Μπάρι. Αρχίζει η επιστροφή μας στην Ελλάδα.

8η ημέρα: Άφιξη στην Πάτρα και με ενδιάμεσες στάσεις επιστροφή στην Αθήνα.