ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ - ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Κυριακή 01 Νοεμβρίου 2020
Πολιτιστική Εκδήλωση
15,00€

Ελάτε να αγγίξουμε τ' αστέρια σε ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα πλανητάρια στον κόσμο.

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, που υποδέχθηκε για πρώτη φορά το κοινό του τον Νοέμβριο του 2003, είναι ένας αμφιθεατρικός χώρος έκτασης 945 m2 και χωρητικότητας 278 θέσεων, ο οποίος περιβάλλεται από έναν τεράστιο ημισφαιρικό θόλο.

Χάρη στον υπερσύχρονο τεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει και συνδιάζοντας όλες τις δημιουργικές και τεχνικές δυνατότητες που του παρέχουν τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και οι νέες τεχνολογίες, έχει την δυνατότητα να προβάλλει σε ολόκληρο τον θόλο εντυπωσιακές παραστάσεις που παρουσιάζουν τις εξελίξεις στην αστρονομία καθώς και σε άλλες θετικές επιστήμες.

Ο συνδιασμός όλων των παραπάνω οδηγεί σε ένα αποτέλεσμα τόσο εντυπωσιακό, ώστε ο θεατής να νιώθει σαν να βρίσκεται μέσα στο προβαλλόμενο περιβάλλον!

Διαστημικές καταιγίδες και Βόρειο Σέλας Γνωριμία με τα πιο εντυπωσιακά και βίαια καιρικά φαινόμενα

Η ψηφιακή παράσταση του Ευγενιδείου Πλανηταρίου "Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας" σας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με τα πιο εντυπωσιακά και Βίαια καιρικά φαινόμενα του Ηλιακού μας συστήματος.

Από τους ανέμους στον Ποσειδώνα που πνέουν με ταχύτητες 2.000Km/h, στον γιγαντιαίο αντικυκλώνα του Δία, που στο εσωτερικό του θα χωρούσε τουλάχιστον δύο πλανήτες σαν τη Γη μας, η παράσταση αυτή μας υπενθυμίζει πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε στον πλανήτη Γη!

Οι ηλιακές καταιγίδες από την άλλη μπορούν να βραχυκυκλώσουν τους τηλεπικοινωνιακούς μας δορυφόρους και να προκαλέσουν εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Παράλληλα όμως αλληλεπιδρώντας με το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας δίνουν το έναυσμα για τη δημιουργία του ομορφότερου φυσικού φαινομένου: του Πολικού Σέλαος!

 

Στα πλαίσια προστασίας και ενάντια στη διασπορά του COVID-19, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του πούλμαν και εντός όλων των χώρων του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Επίσης, τόσο στο πούλμαν όσο και στην αίθουσα προβολής, διατηρούμε αποστάσεις και καθόμαστε με κενές τις διπλανές μας θέσεις.

15,00€ για ενήλικες

11,00€ για παιδιά εώς 11 ετών

περιλαμβάνεται η μετακίνηση

Διάρκεια Προβολής: 40΄