Πρωτοχρονιά ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ - ΕΔΕΣΣΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

3 ημέρες Σάββατο 31 Δεκ. '22 - Δευτέρα 02 Ιαν. '23
Οδικώς
/

ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΠΛ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ)

Η καταπράσινη, μοναδική σε τελειότητα και πράσινο, φύση που διακόπτεται μόνο για να βραχεί από τα νερά καταρρακτών και ρυακιών. Τα Λουτρά Λουτρακίου είναι γνωστά από παλαιότατων χρόνων. Οι Θρύλοι αλλά και κάποια άλλα ευρήματα, μιλούν για χρήση των ιαματικών νερών, τόσο την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου όσο και επί Ρωμαϊκής και της Βυζαντινής περιόδου. Οι Ιαματικές Πηγές των Λουτρών αποτελούν κέντρο Ιαματικού Τουρισμού, καθώς χρησιμοποιούνται από τους επισκέπτες τους κυρίως για θεραπευτικούς λόγους. Οι μορφές υδροθεραπείας που εφαρμόζονται σε αυτά είναι: η Λουτροθεραπεία και η ποσιθεραπεία. Για την εφαρμογή της Λουτροθεραπείας υπάρχουν τρία υδροθεραπευτήρια με δύο χαβούζες, οκτώ ομαδικές πισίνες, εκ των οποίων οι 6 είναι καινούργιες και ατομικούς λουτήρες. Οι ιαματικές πηγές Λουτρών Λουτρακίου ή Λουτρών Πόζαρ αναβλύζουν σε υψόμετρο 360 – 390 μ. μέσα στην κοίτη του Θερμοπόταμου. Δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος και φτάνει σε μεγάλο βάθος, όπου θερμαίνεται, ανεβαίνει ψηλότερα και στην πορεία του εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα συστατικά. Κατά συνέπεια, οι θερμές πηγές των Λουτρών οφείλουν τη δημιουργία τους στην άνοδο γεωθερμικού ρευστού διαμέσου ρηγμάτων μέχρι την επιφάνεια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

Νωρίς το πρωί (06.50΄) συγκέντρωση και αναχώρηση για το ύψος της Λαμίας όπου θα έχουμε στάση για καφέ. Στην συνέχεια της διαδρομής μας θα κάνουμε αλλή μια στάση στο ύψος της Λάρισας για να γευματίσουμε (προαιρετικά). Μετά από το γεύμα μας θα συνεχίσουμε για τα Λουτρά πόζαρ, όπου μόλις φτάσουμε θα πάμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση, και στη συνέχεια για τα ξακουστά Λουτρά (Λουτρακίου). Η περιοχή είναι χτισμένη στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή. Τα ιαματικά, θερμά νερά με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνό, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους. Επισκέπτες καταφθάνουν στα Λουτρά Πόζαρ από κάθε γωνιά της Ελλάδας είτε για λόγους αναψυχής, είτε για να δεχθούν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών  θεραπευτικών - χαλαρωτικών, λουτρών. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μπάνιο μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας περιμένουμε για το ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική σε τοπική ταβέρνα. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΕΔΕΣΣΑ ''ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ'' - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο που αποτελεί παραδοσιακό οικισμό του όρους Καϊμακτσαλάν στην κορυφή Πιπερίτσα, δίπλα στη λίμνη Βεγορίτιδα σε υψόμετρο 1.200 μέτρα. Ο διατηρητέος οικισμός του Αγίου Αθανασίου χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα και κατοικούνταν ως τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Η παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική του Αγίου Αθανασίου βασίζεται στην πελεκητή πέτρα και το ξύλο. Τα πέτρινα σπίτια του οικισμού με τις θαυμάσιες κεραμοσκεπές είναι ο λόγος για τον οποίο ο Άγιος Αθανάσιος ονομάζεται και Πέτρινο Χωριό. Εκεί θα έχουμε παραμονή για το μεσημεριανό μας γεύμα (προαιρετικά). Συνεχίζουμε για τους κατρράκτες της Έδεσσας για επίσκεψη στο πάρκο των ορμητικών καταρρακτών που τροφοδοτούνται από τα νερά του Άγρα και βρίσκονται στην άκρη του βράχου σε ένα μοναδικό γεωπάρκο σμιλευμένο από το νερό γνωστό και ως "φρύδι της πόλης", ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και καφέ. Έπειτα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ

Μετά από το πρωινό μας, αναχωρούμε για τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και είναι αφιερωμένος στον Άγιο Δημήτριο τον πολιούχο της πόλης. Ο Ναός διαθέτει εγκάρσιο κλίτος και πλούσιο ζωγραφικό και μαρμάρινο διάκοσμο με περίτεχνα κιονόκρανα. Στο υπόγειο του ναού βρίσκεται ο χώρος μαρτυρίου του Αγίου. Ύστερα αναχωρούμε για την κεντρική πλατεία Αριστοτέλους όπου θα την δούμε στολισμένη. Επίσης, στον άξονα της Αριστοτέλους θα υπάρχει το σπίτι του Άι Βασίλη, που θυμίζει τον κύβο του Ρούμπικ. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φωτογραφίες και να απολαύσουμε την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης. Επιστροφή για την Αθήνα μας με ενδιάμεση στάση για γεύμα (προαιρετικά) και για καφέ.

Δίκλινο Δωμάτιο: 179,00€
Τρίκλινο Δωμάτιο: 179,00€
Μονόκλινο Δωμάτιο: 275,00€

Παιδιά από 1 έως 4 ετών Δωρεάν στο δωμάτιο των γονέων
Παιδιά από 5 έως 10 ετών 110,00€ στο δωμάτιο των γονέων

Όροι συμμετοχής: Οι κρατήσεις εκτελούνται με επίσκεψη στο γραφείο μας, ή τηλέφωνικώς, με απαραίτητη προϋπόθεση την καταβολή της προβλεπόμενης προκαταβολής (60,00€ κατά άτομο) ή ολόκληρου του ποσού, μετρητοίς ή με έμβασμα στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς. Το δικαίωμα συμμετοχής στο ταξίδι εξασφαλίζεται με την εξόφληση του συνόλου της αξίας του τουλάχιστον 3 ημέρες πριν την αναχώρηση. Τυχόν μη εξόφληση του συνόλου της αξίας του ταξιδιού στον προβλεπόμενο χρόνο δίνει το δικαίωμα στο τουριστικό γραφείο να ακυρώσει την κράτηση και, ενδεχομένως, να απαιτήσει ακυρωτικά.
Για ακυρώσεις μετά τις 7/12 τα χρήματα δεν μεταφέρονται σε άλλη εκδρομή και δεν επιστρέφονται.