Πρωτοχρονιά "Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ" ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - Λ.ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΕΛΑΤΗ - ΠΕΡΤΟΥΛΙ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ

4ημέρες Σαβ. 31 Δεκ. '22 - Τρ. 03 Ιαν. '23
Οδικώς
/

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα. Σύντομη στάση για καφέ κοντά στη Λαμία και στη συνέχεια αφού περάσουμε το Δομοκό και την Καρδίτσα, αρχίζουμε να ανεβαίνουμε προς τα παραλίμνια χωριά της Λίμνης Πλαστήρα. Πρόκειται για την τεχνητή λίμνη που βρίσκεται σε υψόμετρο 1000μ. και πήρε το όνομα του πολιτικού Πλαστήρα, ο οποίος οραματίστηκε την κατασκευή του φράγματος 1920 - 1930, μια κατάληξη ποταμών που ξεκινούν από τις βουνοκορφές και δημιουργούν γύρω τους ένα μαγικό κόσμο από πλατάνια, ιτιές και σκλήθρα. Πρώτη μας επίσκεψη στην ιστορική μονή Κορώνης σε υψόμετρο 1.150μ. με θέα τον κάμπο της Καρδίτσας. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για την πλαζ Λαμπερού όπου θα έχουμε σχετική παραμονή για γεύμα (προαιρετικά) σε τοπική ταβέρνα δίπλα στη λίμνη. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για το φράγμα Ταυρωπού το οποίο έχει μήκος 220μ και ύψος 83, καθοριστικό για την ύδρευση, την άρδρευση και την ηλεκτροδότηση. Σύντομη στάση για φωτογραφίες και αναχώρηση για την Καλαμπάκα και το κεντρικό ξενοδοχείο μας Antoniadis Hotel 4*. Διανομή των δωματίων, τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ, σας περιμένουμε για το εορταστικό ρεβεγιόν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου με πλούσιο δείπνο και μουσική όπως ορίζει η ημέρα. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΤΕΩΡΩΝ - ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ - ΤΡΙΚΑΛΑ

Μετά από το πλούσιο πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων - και Μανιταριών. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο μουσεία που στεγάζονται σε έναν χώρο 1100τμ.. Το ζωολογικό στο οποίο εκτείθενται πάνω από 350 είδη πτηνών και θηλαστικών και εκείνο των μανιταριών, στο οποίο υπάρχουν περί τα 250 διαφορετικά είδη. Η συλλογή των ζώων προέρχεται από τους ανώτερους ταριχευτές της Ευρώπης ενώ μεγάλη είναι η σπανιότητα πολλών εξ αυτών. Τα μανιτάρια είναι γλυπτά σε απόλυτη ομοιότητα χρώματος και μεγέθους με τα φυσικά. Παρουσιάζονται σε τρεις φάσεις ανάπτυξης προκειμένου να γίνεται κατανοητός ο κύκλος ζωής τους. Συνεχίζουμε για τον θεματικό, χριστουγεννιάτικο πάρκο, τον Μύλο των Ξωτικών. Παραμονή για να απολαύσουμε το πάρκο και τις δραστηριότητες του μικροί και μεγάλοι. Αργά το μεσημέρι, θα αναχωρήσουμε για την πόλη των Τρικάλων. Θα περπατήσουμε παραποτάμια του Ληθαίου ποταμού και θα καταλήξουμε στον πεζόδρομο που είναι γνωστός για τις ομπρέλες του. Εδώ θα παραμείνουμε για γεύμα (προαιρετικά) και για γνωριμία με την πόλη. Αργά το απόγευμα, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο - Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΠΥΛΗ - ΕΛΑΤΗ - ΠΕΡΤΟΥΛΙ Χιονοδρομικό

Μετά από το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τα πανέμορφα θέρετρα της Πίνδου. Περνώντας μέσα από τα - πιθανόν - χιονισμένα λιβάδια θα φτάσουμε στο χωριό Πύλη. Η τοξοτή γέφυρα που θα συναντήσουμε βρίσκεται δυτικά της Πύλης και έχει κτιστεί από τον Αγ. Βησσαρίωνα και συνέδεε τον κάμπο με την περιοχή του Ασπροποτάμου. Στάση για φωτογραφίες και συνεχίζουμε για το Ελατοσκέπαστο χωριό της Πίνδου την Ελάτη όπου θα παραμείνουμε για βόλτα, αγορές και καφέ. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το γραφικό Περτούλι, μια πανέμορφη περιοχή της Ανατολικής Πίνδου με τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια με τις κόκκινες ή πέτρινες στέγες σε υψόμετρο 1200μ. Άφιξη στο σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου στο Περτούλι. Προαιρετικά όσοι επιθυμούν, μπορούν να μεταβούν με τα λιφτ στις πίστες για παιχνίδια με το χιόνι ή να κάνουν ιππασία. Κοντά στο Περτούλι θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε το γεύμα μας (προαιρετικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο - Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Μετά από το πλούσιο πρωινό μας θα επισκεφθούμε το Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών. Θα μεταφερθούμε 30 εκατομμύρια χρόνια πριν για να παρατηρήσουμε τον γεωγραφικό χώρο των Μετεώρων ως θαλάσσια έκταση. Στη συνέχεια με μια συνοπτική παρουσίαση των εννοιών της τεκτονικής ανύψωσης και διάβρωσης θα κατανοήσουμε την σημερινή διαμόφωση των Μετεώρων. Κατόπιν, θα συνεχίσουμε για τους μοναστηριακούς βράχους των Μετεώρων όπου το μεγαλείο της φύσης συναντά το Θείο Μυστήριο. Πρώτη επίσκεψη στο Μεγάλο Μετέωρο ή Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, το παλαιότερο, μεγαλύτερο και σπουδαιότερο μοναστήρι. Ιδρύθηκε τον 14ο αι. από τον αγιορείτη μοναχό Όσιο Αθανάσιο των Μετεωρίτη. Κατόπιν θα επισκεφθούμε την Μονή του Αγίου Στεφάνου με το επιβλητικό αγιορείτικου τύπου καθολικό της, όπου θα θαυμάσουμε το πανόραμα της Καλαμπάκας, τον Θεσσαλικό κάμπο και την οροσειρά της Πίνδου. Με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα (προαιρετικά) και καφέ, θα επιστρέψουμε στην Αθήνα.

"Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ"

Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Άη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον «Μύλο των Ξωτικών».

Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους.  Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στο Μύλο των Ξωτικών… Μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε ένα κόσμο παραμυθένιο και μαγικό!

Ένα μικρό κοριτσάκι, η Αλίκη, ενώ έπαιζε στην εξοχή με την αδερφή της είδε ένα άσπρο κουνέλι να τρέχει, φωνάζοντας πως έχει αργήσει. Η Αλίκη το ακολούθησε ως την όχθη ενός ποταμού, κι έπειτα μπήκε στη φωλιά όπου είχε μπει προηγουμένως ο Ασπροκούνελος. Όμως ανακαλύπτει πως δεν υπάρχει βαρύτητα και αιωρείται μέσα στη φωλιά. Όταν έφτασε στο δάπεδο της φωλιάς, είδε μια μικροσκοπική πόρτα που έχει το χάρισμα να μιλάει. Θέλοντας να περάσει την πόρτα, το πόμολο τη συμβούλευσε να πιει ένα φίλτρο που θα την κάνει μικρή, ώστε να χωρέσει από την πόρτα και να βρει τον Ασπροκούνελο.

Μέσα από παραμυθένιες διαδρομές συνάντησε διάφορους ήρωες, τον Καπετάν Ντόντο, τον Τρελοκαπελά, την Κάμπια, τη Βασίλισσα Ντάμα Κούπα με τα τραπουλόχαρτα φρουρούς της, τον Λαγό, τον Γάτο και πολλούς άλλους και κατέληξε στην Κουνελότρυπα, πήδηξε μέσα και βρέθηκε στο Μύλο των Ξωτικών, όπου όλα ήταν όμορφα, χρωματιστά, στολισμένα και φωτεινά για τα Χριστούγεννα. Ο Άη Βασίλης, τα ξωτικά και όλοι οι ήρωες του πάρκου την υποδέχθηκαν με χαρά, την κέρασαν σοκολάτες και διάφορα γλυκίσματα και αποφάσισε να μείνει μαζί τους τα φετινά Χριστούγεννα και να τους αφηγηθεί τις περιπέτειες που έζησε σε αυτό το ονειρικό ταξίδι.