ΣΑΛΑΜΙΝΑ - Μονοήμερη

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020
Οδικώς - Ακτοπλοϊκώς
15,00€

Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί από Αθήνα για Πέραμα, όπου θα επιβιβαστούμε στο φέρρυ που θα μας περάσει απέναντι, στη Σαλαμίνα (διάρκεια ταξιδιού 10΄, οι επιβάτες θα μπορούν να παραμείνουν εντός του πούλμαν κατά τη διάρκεια του δρομολογίου). Άφιξη στο λιμάνι της Σαλαμίνας όπου θα κάνουμε έναν γύρο του νησιού για να γνωρίσουμε τα βασικά αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού και για τον τόπο όπου οι αρχαίοι πρόγονοί μας κατατρόπωσαν τον τετραπλάσιο σε δύναμη περσικό στόλο. Η ιστορική αυτή ναυμαχία της Σαλαμίνας, θεωρείται μια από τις σημαντικότερες μάχες στην ανθρώπινη ιστορία. Ξεκινάμε με τον Ιερό Ναό της Φανερωμένης, του 17ου αι με αγιογραφίες υψηλής αισθητικής, και ακριβώς απέναντι, τη μοναχική κατοικία του Άγγελου Σικελιανού, ένας από τους μείζονες Έλληνες παραδοσιακούς ποιητές. Συνεχίζουμε για τα Σελίνια, -παραθαλάσσιο οικισμό-. Εδώ έλαβε χώρα η ναυμαχία της Σαλαμίνας, και εδώ θα δούμε σχετικό μνημείο, αφιερωμένο στην μνήμη των Σαλαμινομάχων. Τέλος, στην παραλία Αιάντειο, θα απολαύσουμε το γεύμα μας στο εστιατόριο Χοντρό Αλάτι με συνοδεία ζωντανής μουσικής σε κλίμα παρεϊστικο, και φυσικά καιρού επιτρέποντος, μπορούμε να απολαύσουμε και το μπάνιο μας. Το απόγευμα, θα έχουμε χρόνο για καφέ ή/και περίπατο στην κεντρική πλατεία, πριν την επιβίβασή μας στο φέρρυ, για επιστροφή στην Αθήνα.

15,00€ κατά άτομο (μεταφορές - ακτοπλοϊκά)

11,00€ προαιρετικό προτεινόμενο μενού στην ταβέρνα με επιλογή ανάμεσα σε κρέας ή ψάρι και με τη συνοδεία μουσικής

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια προστασίας ενάντια στη διασπορά του COVID -19, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του πούλμαν, επίσης δεσμεύουμε δύο θέσεις για τον κάθε επιβάτη προκειμένου να διατηρήσουμε τις απαραίτητες αποστάσεις.

15,00€ κατά άτομο

  • μετακινήσεις - περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας
  • ακτοπλοϊκά Πέραμα - Σαλαμίνα - Πέραμα

11,00€ MENU γέυματος

Προτεινόμενο - προαιρετικό μενού από το εστιατόριο, με επιλογή κρέατος ή ψαριού, ζωντανή μουσική που θα συνοδεύει το γεύμα μας