ΣΙΦΝΟΣ

3ημέρες 09 εώς 11 Ιουλίου 2021
Οδικώς - ακτοπλοϊκώς
220,00€

Παρασκευή 09.07 ημέρα 1η: Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση (7.00´ πμ.) για την "εκλεπτυσμένη" Κυκλαδίτισσα, τη Σίφνο. Άφιξη στο λιμάνι του νησιού, τις Καμάρες. Πρώτη γνωριμία με το νησί και παίρνουμε νοτιο ανατολική πορεία για τον παραθαλάσσιο οικισμό του Φάρου. Το γραφικό ψαροχώρι με τις αμμουδερές παραλίες του, θεωρείται και το ασφαλέστερο λιμάνι του νησιού. Ελεύθερος χρόνος για βουτιές και γεύμα σε προτεινόμενη ψαροταβέρνα. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στον Πλατύ Γυαλό. Διανομή των δωματίων, τακτοποίηση και το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το κτήμα Ναρλή για να γνωρίσουμε από κοντά πως λειτουργεί ένα τυπικό σιφναίικο αγρόκτημα με ξερικές καλλιέργειες και θα δούμε την παραγωγή κεραμικών προϊόντων σε παραδοσιακό εργαστήρι. Ελεύθερος χρόνος για αγορές και αναχώρηση για το Κάστρο όπου θα απολαύσουμε το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα με πανοραμική θέα στο Αιγαίο. Παραμονή για καφέ, φαγητό και/ή ποτό και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Σάββατο 10.07 ημέρα 2η: Μετά από το πρόγευμα αναχώρηση για το ακρωτήρι της Χρυσοπηγής, με το μοναστήρι της πολιούχου (1650) να δεσπόζει περήφανα επάνω στο σκισμένο βράχο. Συνεχίζουμε βόρεια για τον Αρτεμώνα, το στολίδι του νησιού με τους λευκούς του ανεμόμυλους. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε το χωριό και συνεχίζουμε για τη μυκηναϊκή Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού αλλά και το ομορφότερο "μπαλκόνι" με πανοραμική θέα σε ολόκληρο το νησί. Κατεβαίνουμε νοτιοδυτικά για τον Όρμο Βαθύ για βουτιές και γεύμα. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το βράδυ θα επισκεφθούμε την Απολλωνία, πρωτεύουσα του νησιού που θα σας συναρπάσει με την όμορφη αρχιτεκτονική της.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο το βράδυ. Διανυκτέρευση.

Κυριακή 11.07 ημέρα 3η: Μετά από το πρόγευμα συγκέντρωση των  αποσκευών μας και αναχώρηση για μια δεύτερη επίσκεψη στην Απολλωνία για τελευταία βόλτα στα παραδοσιακά μαγαζιά του νησιού με τα είδη τοπικής αγγειοπλαστικής πριν αναχωρήσουμε για τις Καμάρες όπου θα έχουμε επίσης ελεύθερο χρόνο πριν την επιβίβαση (14.00´μ.μ.) στο πλοίο της επιστροφής στον Πειραιά(διάρκεια ταξιδίου 4,5 ώρες)

Απαραίτητη για το ταξίδι είναι η βεβαίωση εμβολιασμού ή self test!

Ξέρατε ότι:

Η Σίφνος συμμετέχει στην εκστρατεία κατά της χρήσης πλαστικής σακούλας με σκοπό να μετατραπεί σε πράσινο νησί, ενεργειακά αυτόνομο!

Πάρτε μαζί την υφασμάτινη τσάντα σας! Βοηθήστε να κρατήσουμε τη Σίφνο καθαρή!

 

220,00€ κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

 

270,00€ κατά άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς - Σίφνος - Πειραιάς
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Μπενάκη 3* στην περιοχή Πλατύς Γιαλός
  • Δύο πρωινά
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου καθ'όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Μετακινήσεις - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου

Δεν περιλαμβάνονται: ο δημοτικός φόρος διαμονής του ξενοδοχείου, γεύματα/ποτά/αναψυκτικά, φιλοδωρήματα καθώς και ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.