ΣΚΥΡΟΣ

4 ημέρες Τρίτη 15 έως Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023
Οδικώς - Ακτοπλοϊκώς
/

1η ημέρα: Συγκέντρωση, αναχώρηση και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στην Κύμη, την όμορφη κωμόπολη που συνδέει την Εύβοια με την Σκύρο. Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα για να επισκεφθούμε κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην Κύμη, όπως το Λαογραφικό μουσείο, το οποίο διαθέτει πλούσιες συλλογές αντικειμένων λαϊκής τέχνης, από την καθημερινή ζωή παλαιότερων χρόνων, βιβλία και χειρόγραφα, κειμήλια θρησκευτικά και πατριωτικά, εργόχειρα και χειροτεχνήματα. Άλλα ενδιαφέροντα σημεία στην Κύμη είναι το κάστρο του Αγίου Γεωργίου και η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, η οποία βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης. Εναλλακτικά μπορούμε να απολαύσουμε τον ήλιο και την υπέροχη θάλασσα και να γευματίσουμε. Μετά τον καφέ μας, θα επιβιβαστούμε στο φέρρυ στις 12.00΄μμ για να αποβιβαστούμε στο λιμάνι της Σκύρου (διάρκεια ταξιδιού 1,5 ώρα). Κατόπιν, άφιξη στο ανακαινισμένο, πολυτελές ξενοδοχείο μας Skiros Palace και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Το βράδυ θα πάρουμε το δείπνο μας στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετά από το πλούσιο πρόγευμά μας σε μπουφέ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας, μια οδική περιήγηση θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε καλύτερα το νησί. Στη Χώρα, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και να θαυμάσουμε τα ερείπια της Αρχαίας Ακρόπολης και το Βυζαντινό Πάρκο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο στο οποίο φιλοξενείται η Λαογραφική Συλλογή "Σκυριανό σπίτι". Κατόπιν, θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φάλταϊτ. Ολοκληρώνουμε τις επισκέψεις μας στο νότιο τμήμα του νησιού με τη Μονή «Εισόδια της Θεοτόκου», και κατευθυνόμαστε βόρεια, στην Ατσίτσα όπου θα απολαύσουμε το θαλάσσιο μπάνιο μας και θα γευματίσουμε ελεύθερα σε εστιατόριο της επιλογής μας. Η Ατσίτσα είναι ένας πανέμορφος παραθαλάσσιος οικισμός, από τους πιο γραφικούς της Σκύρου. Ένας παράδεισος ηρεμίας και φυσικής ομορφιάς. Η πλούσια βλάστηση φτάνει μέχρι τη θάλασσα δημιουργώντας εικόνες πνιγμένες στο πράσινο και το γαλάζιο. Είναι από τα πιο γραφικά θέρετρα του νησιού και προσφέρει ηρεμία και γαλήνη στους επισκέπτες. Μετά το γεύμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο αφού κάνουμε μια στάση για να θαυμάσουμε και να φωτογραφίσουμε τα μοναδικά στο είδος τους σκυριανά αλογάκια. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος και δείπνο. Το βράδυ θα αναχωρήσουμε για προαιρετική βόλτα στη Χώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πρόγευμα, στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την παραλία του Πεύκου που βρίσκεται στο δυτικό κέντρο του νησιού. Η παραλία του Πεύκου είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Σκύρου. Όπως λέει και το όνομα της, πρόκειται για μία παραλία όπου τα πεύκα φτάνουν μέχρι το κύμα με υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά και προστατευμένη αρκετά από τους αέρηδες του Αιγαίου. Έχει μήκος περίπου 300 μέτρα και είναι ιδανική για παιδιά. Η παραλία έχει χοντρή άμμο και ψιλό βοτσαλάκι ενώ η θάλασσα βαθαίνει γρήγορα και έχει και λίγα σημεία με πέτρες και φύκια. Στον Πεύκο θα παραμείνουμε για κολύμπι και για γεύμα. Εναλλακτικά, μπορούμε να ακολουθήσουμε προαιρετικά την κρουαζιέρα που ξεκινάει από την παραλία με προορισμό την Γλυφάδα, την παραλία με τα διάφανα νερά στο Σαρακήνικο, ένα μικρό ακατοίκητο νησάκι, νότια της Σκύρου. Στη διαδρομή προς τη Γλυφάδα τα σκάφη κάνουν στάση σε δυο σπηλιές του νησιού για βουτιές. Το απόγευμα θα συγκεντρωθούμε στην παραλία του Πεύκου για να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας όπου θα δειπνήσουμε. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πρόγευμα, ελεύθερος χρόνος στο ξενοδοχείο μας συγκέντρωση των αποσκευών μας και αναχώρηση για τον παραθαλάσσιο οικισμό Αχερούνες. Οι Αχερούνες είναι από τις δημοφιλείς περιοχές της Σκύρου που συγκεντρώνουν πολλούς επισκέπτες για το μπάνιο τους. Διαθέτει αμμώδη παραλία με ζεστά νερά. Ελεύθερος χρόνος για κολύμπι και αναχώρηση για τη Λιναριά όπου θα επιβιβαστούμε στο φέρρυ στις 14.00΄μμ που θα μας μεταφέρει στην Κύμη. Αποβίβαση, ελεύθερος χρόνος και με ενδιάμεσες στάσεις, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής.