ΣΚΥΡΟΣ Nefeli Hotel

3 ημέρες 11 ΕΩΣ 13.09.2020
Οδικώς - Ακτοπλοϊκώς
early booking 154,00€

1η ημέρα: Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στην Κύμη όπου θα επιβιβαστούμε στο φέρρυ στις 10.30΄ και σε μιάμιση περίπου ώρα θα αποβιβαστούμε στο γραφικό λιμάνι της Σκύρου, τη Λιναριά. Η Λιναριά, τα τελευταία χρόνια  έχει καταφέρει να αποσπάσει σημαντικά βραβεία και να ξεχωρίζει για τις καινοτόμες ιδέες, τις παροχές και την οργάνωσή της. Την ώρα που μεγάλα και γνωστά ελληνικά λιμάνια δεν έχουν αξιοποιηθεί κατ’ αυτόν το τρόπο οι διακρίσεις του λιμανιού της Λιναριάς αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για ένα μικρό λιμανάκι με πολύ λίγους κατοίκους   Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Καλαμίτσα. Η Καλαμίτσα είναι ένας πανέμορφος και παραθαλάσσιος οικισμός της Σκύρου, μόλις 9 χλμ από τη Χώρα, που απλώνεται κατά μήκος του γραφικού κολπίσκου.Η παραλία υπέροχη και μεγάλη, αποτελεί ιδανικό προορισμό για χαλάρωση και απόλαυση στα πεντακάθαρα νερά του Αιγαίου…Η παραλία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για θαλάσσια σπορ και ιδιαίτερα για wind surfing. Οι επισκέπτες της Καλαμίτσας μπορούν να επισκεφθούν την Πηγή Λουτρό, με τη μαρμάρινη βρύση και το δροσερό νερό της. Επίσης αξίζει να επισκεφθούν το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Μάμα, που έχει χτιστεί στα ερείπια ναού του Πάνα. Ελεύθερος χρόνος για κολύμπι και για γεύμα προαιρετικά. Κατόπιν, άφιξη στο πολυτελές ξενοδοχείο μας NEFELI HOTEL στη Χώρα της Σκύρου που είναι και πρωτεύουσα του νησιού και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Το βράδυ, ελεύθερος χρόνος στη Χώρα, διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Μετά από το πλούσιο πρόγευμά μας σε μπουφέ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας,  μια οδική περιήγηση θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε καλύτερα το νησί. Στη Χώρα, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και να θαυμάσουμε τα ερείπια της Αρχαίας Ακρόπολης και το Βυζαντινό Πάρκο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο στο οποίο φιλοξενείται η Λαογραφική Συλλογή "Σκυριανό σπίτι". Κατόπιν, θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φάλταϊτ. Ολοκληρώνουμε τις επισκέψεις μας στο νότιο τμήμα του νησιού με τη Μονή «Εισόδια της Θεοτόκου», και κατευθυνόμαστε βόρεια, στην Ατσίτσα όπου θα απολαύσουμε το θαλάσσιο μπάνιο μας και θα γευματίσουμε ελεύθερα σε εστιατόριο της επιλογής μας. Η Ατσίτσα είναι ένας πανέμορφος παραθαλάσσιος οικισμός, από τους πιο γραφικούς της Σκύρου. Ένας παράδεισος ηρεμίας και φυσικής ομορφιάς. Η πλούσια βλάστηση φτάνει μέχρι τη θάλασσα δημιουργώντας εικόνες πνιγμένες στο πράσινο και το γαλάζιο. Είναι από τα πιο γραφικά θέρετρα του νησιού και προσφέρει ηρεμία και γαλήνη στους επισκέπτες. Μετά το γεύμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο αφού κάνουμε μια στάση για να θαυμάσουμε και να φωτογραφίσουμε τα μοναδικά στο είδος τους σκυριανά αλογάκια. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος στη Χώρα,  διανυκτέρευση.

H Xώρα βρίσκεται ψηλά σε σχέση με την παραλία, χτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά ενός λόφου κάτω από την σκιά ενός πανύψηλου βράχου. Τα στενά, λιθόστρωτα σοκάκια και τα γραφικά, λευκά σπίτια, την κάνουν ιδιαίτερα γραφική και όμορφη.

Καθίστε σε κάποιο από τα μαγαζάκια στην κεντρική πλατεία της Χώρας και απολαύστε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα από την πλατεία Μπρουκ, περπατήστε στο κεντρικό καλντερίμι για να «κόψετε» κίνηση και ψωνίστε σουβενίρ από τα μαγαζάκια. Στη Χώρα θα βρείτε επίσης ποικιλία από καφέ, ταβερνάκια και μπαρ.

 

3η ημέρα: Πρόγευμα, ελεύθερος χρόνος στο ξενοδοχείο μας συγκέντρωση των αποσκευών μας και αναχώρηση για τον παραθαλάσσιο οικισμό Αχερούνες. Οι Αχερούνες είναι από τις δημοφιλείς περιοχές της Σκύρου που συγκεντρώνουν πολλούς επισκέπτες για το μπάνιο τους. Διαθέτει αμμώδη παραλία με ζεστά νερά. Ελεύθερος χρόνος για κολύμπι και αναχώρηση για τη Λιναριά όπου θα επιβιβαστούμε στο φέρρυ (στις 14.00΄) που θα μας μεταφέρει στην Κύμη. Αποβίβαση, ελεύθερος χρόνος και με ενδιάμεσες στάσεις, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής.

τιμές early booking

154,00€ κατά άτομο σε τρίκλινα δωμάτια

165,00€ κατά άτομο σε δίκλινα δωμάτια

198,00€ κατά άτομο σε μονόκλινα δωμάτια

από τις 07.09.2020 το κόστος θα έχει επιβάρυνση 10%

για κρατήσεις απαιτείται προκαταβολή 30% του ποσού

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Κύμη – Σκύρος – Κύμη
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο πολυτελές ξενοδοχείο Nefeli Hotel, στη Χώρα της Σκύρου με πρωινό
  • Συνοδός, αρχηγός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Μετακινήσεις – περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Ο δημοτικός φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο,  είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, χώρους επίσκεψης και μουσεία, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα καθώς και ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.