ΣΟΥΝΙΟ Ημερήσια

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022
Οδικώς
/

Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για το Σούνιο, το ακρωτήριο που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο στην εσχατιά του νομού Αττικής. Το Σούνιο είναι γνωστό λόγω της σημαντικής γεωγραφικής θέσης του αλλά και εξαιτίας των ερειπίων του αρχαίου ναού του Ποσειδώνος που βρίσκονται σε αυτό. Ελεύθερος χρόνος στον ναό για επίσκεψη ή καφέ. Κατόπιν θα μεταφερφούμε στην πανέμορφη παραλία του για κολυμπήσουμε, και σε παραθαλάσσια ταβέρνα θα απολαύσουμε προαιρετικά το γεύμα μας (έξοδα ατομικά). Μετά από το γεύμα μας θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.  

Λιγότερο από μια ώρα μακριά από την Αθήνα, ο ναός του Ποσειδώνα, συνεχίζει μέχρι σήμερα να είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες, που εκτός από τον αρχαιολογικό χώρο απολαμβάνουν την κοντινή παραλία. Αλήθεια, που αλλού μπορείς να κολυμπήσεις σε πεντακάθαρα νερά με θέα τους μαρμάρινους κίονες ενός αρχαιοελληνικού ναού;
Ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο είχε πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά των επισκεπτών της Αθήνας. Χτισμένος την ίδια εποχή με τον Παρθενώνα, στη διάρκεια του Χρυσού Αιώνα του Περικλή, δεν ήταν απλώς ένας τόπος λατρείας του θεού της θάλασσας (στο εσωτερικό του ναού, ακριβώς στο κέντρο, δέσποζε επιβλητικό άγαλμα του Ποσειδώνα με ύψος περισσότερο από 6 μέτρα). Η περίοπτη θέση του πάνω από τη θάλασσα στο νοτιοανατολικό άκρο της Αττικής έκανε το ναό για τους ναυτικούς σημάδι ότι βρίσκονταν κοντά στον Πειραιά.
Α, και κάτι που μπορεί να μην ξέρεις… Ανάμεσα στους γοητευμένους επισκέπτες του ναού του Ποσειδώνα υπάρχουν και πολλοί επώνυμοι. Ένας από αυτούς, ο Βρετανός ποιητής και φιλέλληνας, Λόρδος Βύρωνας (19ος αιώνας), ένιωσε μάλιστα τόσο μαγεμένος, που χάραξε το όνομά του σε μια από τις πέτρες του ναού.
  •     μεταφορές - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας
  •     αρχηγός - συνοδός καθ' όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  •     ασφάλεια αστικής ευθύνης - ΦΠΑ

δεν περιλαμβάνονται: το γεύμα, είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, χώρους επίσκεψης και μουσεία, γεύματα, ποτά, αναψυκτικά και ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.