SUMMER RELAX στην ΛΑΚΩΝΙΑ

6 ημέρες Κυριακή 01 έως Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2024
Οδικώς - Ακτοπλοϊκώς
370,00€

SUMMER RELAX: ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ - ΚΥΘΗΡΑ - ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ

ΜΕ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ, ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ LIMIRA MARE HTL

 

1Η ΗΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 01.09.2024: ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ (ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑ) Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί από την Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις καθ' οδόν θα φτάσουμε στην βυζαντινή καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, το «πέτρινο καράβι» του Ρίτσου, που στέκει καρτερικά στο νοτιοανατολικό άκρο της Λακωνικής γης, μεταφέροντας τους επισκέπτες σε ένα ονειρικό ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία. Γνωστό και σαν το «Γιβραλτάρ της Ανατολής», είναι στην ουσία ένα μικρό νησί που ενώνεται με την ενδοχώρα μέσω μιας  στενής λωρίδας γης, μιας γέφυρας που συνυπάρχει με το θαλασσινό στοιχείο του Μυρτώου Πελάγους. Μπαίνοντας στο βράχο από τη μοναδική είσοδο – «μόνη έμβαση» (απ’ όπου και το όνομα της πόλης) αρχίζει το ταξίδι στο παρελθόν, από τον 6ο αιώνα που κατοικήθηκε μέχρι και σήμερα. Κάστρα και τείχη, παλιά αρχοντικά, στενά λιθόστρωτα δρομάκια, εκκλησίες, παλιές χαμηλές καμάρες, αψίδες, οικόσημα, μαρμάρινοι αυτοκρατορικοί θρόνοι, βυζαντινές εικόνες δίνουν την εντύπωση μιας πόλης φανταστικής, που δεν την άγγιξε το πέρασμα του χρόνου. Εντός της Καστροπολιτείας δεν κυκλοφορούν οχήματα. Στάθμευση στη Νέα Πόλη, και μετάβαση στο Κάστρο με το διαθέσιμο δημοτικό λεωφορείο (προαιρετικά). Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην Καστροπολιτεία και γεύμα (προαιρετικά). Το απόγευμα, θα αναχωρήσουμε για την Νεάπολη και για το πολυτελές, παραθαλάσσιο ξενοδοχείο μας Limira Mare Hotel. Διανομή των δωματίων, τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 02.09.2024: RELAX Πρόγευμα και πρόγραμμα ελεύθερο για να απολαύσουμε τις ανέσεις του ξενοδοχείου και την υπέροχη παραλία του. Με θέα το γαλάζιο του λακωνικού κόλπου, την άγρια ομορφιά του φημισμένου Κάβο Μαλιά και τα υπερυψωμένα χωριουδάκια των Βατίκων να χαρίζουν δροσιά και παράδοση. Μακριά από τους αστικούς θορύβους το Limira Mare μας περιμένει για να μας προσφέρει το «ευ ζην», μοναδική ηρεμία και χαλάρωση. Απολαύστε το μπάνιο σας στην οργανωμένη παραλία του ξενοδοχείου, περπατήστε στην παραλία μέχρι το άγαλμα του Βατικιώτη θαλασσινού (έργο του γλύπτη Βαγγέλη Μουστάκα) και τον ναό της Αγίας Τριάδας στο κέντρο της πόλης, απολαύστε τον καφέ σας σε ένα από τα πολλά παραθαλάσσια καφέ και/ή τοπικούς ουζομεζέδες δίπλα στο κύμα. Διανυκτέρευση.   

3Η ΗΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ 03.09.2024: ΚΥΘΗΡΑ - ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τα Κύθηρα, το νησί της θεάς Αφροδίτης και του Έρωτα. Αναχώρηση με το ferry από την Νεάπολη στις 09.30' πμ (διάρκεια διαδρομής: 1,5 περίπου ώρα). Στο ferry θα επιβιβαστεί και το πούλμαν. Η περιοδεία μας στο νησί ξεκινάει με την Ιερά Μονή της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, το μεγαλύτερο μοναστήρι του νησιού. Εδώ βρέθηκε και φυλάσσεται η ιερά και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που αποκλήθηκε Μυρτιδιώτισσα λόγω της κατάφυτης από μυρτιές περιοχής και είναι το σύμβολο της ορθόδοξης πίστης χιλιάδων Κυθηρίων. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και συνεχίζουμε για τη Χώρα με το βενετσιάνικο χρώμα, τα γραφικά δρομάκια και το κάστρο της. Σχετική παραμονή για να την γνωρίσουμε. Το μεσημέρι θα καταλήξουμε στο Καψάλι με το γραφικό λιμάνι και τους πανέμορφους κολπίσκους όπου θα παραμείνουμε για κολύμπι και γεύμα (προαιρετικά). Το απόγευμα, στις 17.00΄μμ θα επιβιβαστούμε στο ferry για να επιστρέψουμε στην Νεάπολη και στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 04.09.2024: RELAX Πρόγευμα και πρόγραμμα ελεύθερο για να απολαύσουμε τις ανέσεις του ξενοδοχείου και την υπέροχη παραλία του. Με θέα το γαλάζιο του λακωνικού κόλπου, την άγρια ομορφιά του φημισμένου Κάβο Μαλιά και τα υπερυψωμένα χωριουδάκια των Βατίκων να χαρίζουν δροσιά και παράδοση. Μακριά από τους αστικούς θορύβους το Limira Mare μας περιμένει για να μας προσφέρει το «ευ ζην», μοναδική ηρεμία και χαλάρωση. Απολαύστε το μπάνιο σας στην οργανωμένη παραλία του ξενοδοχείου, περπατήστε στην παραλία μέχρι το άγαλμα του Βατικιώτη θαλασσινού (έργο του γλύπτη Βαγγέλη Μουστάκα) και τον ναό της Αγίας Τριάδας στο κέντρο της πόλης, απολαύστε τον καφέ σας σε ένα από τα πολλά παραθαλάσσια καφέ και/ή τοπικούς ουζομεζέδες δίπλα στο κύμα. Διανυκτέρευση.   

5Η ΗΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ 05.09.2024: ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, συγκέντρωση των αποσκευών μας και αναχώρηση για την σαγηνευτική Ελαφόνησο. Η Ελαφόνησος συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με τακτικά δρομολόγια τοπικών πλοίων από την Πούντα Λακωνίας (παραλία με λιμένα κοντά στη Νεάπολη), και το ταξίδι διαρκεί μόλις 10 λεπτά. Επιβίβαση στο ferry (με το πούλμαν) και άφιξη στο ομορφότερο νησί, στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου. Κατόπιν, θα μεταβούμε με το πούλμαν στη νότια πλευρά του νησιού όπου βρίσκονται οι δίδυμες παραλίες του Σίμου (μικρή παραλία) και του Σαρακήνικου (μεγάλη παραλία ή Τσερατσίνικο για τους ντόπιους), που είναι και οι δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού. Παραμονή για να βυθιστούμε στα γαλαζοπράσινα νερά όπου η θάλασσα θα μας διηγηθεί την ιστορία του νησιού των ελαφιών που είναι συνδεδεμένη με θαλασσοπόρους, ταξιδιώτες και πειρατές που έβρισκαν καταφύγιο στα φιλόξενα ακρογιάλια του “Σμιγοπέλαγου” νησιού. Γεύμα (προαιρετικά) και αναχώριση για επιστροφή στο λιμάνι της Πούντας με το ferry. Κατόπιν θα ανηφορίσουμε για Σπάρτη – Τρίπολη με ενδιάμεσες στάσεις καθ’οδόν για την Αθήνα.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06.09.2024: ΝΕΑΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ (ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ) Μετά από το πρόγευμα μας, θα έχουμε χρόνο για μερικές τελευταίες βουτιές στην παραλία του ξενοδοχείου. Κατόπιν, συγκέντρωση των αποσκευών μας και αναχώρηση για επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Η Νεάπολη

Νεάπολη, Ένα Θαλασσινό παραμύθι

Εκατόν δέκα πέντε χιλιόμετρα από τη Σπάρτη, το πέρασμα στο θαλασσινό τοπίο της Νεάπολης, στο νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας, ολοκληρώνεται με φως, με ανθρώπινες ζεστές εικόνες και με μία all year round ομορφιά. Μια βόλτα στο λιμάνι δίνει την ευκαιρία να δεις την «περίληψη» αυτής της πόλης από απόσταση. Από εδώ ξεκινούν δρόμοι και ασβεστωμένα σοκάκια που οδηγούν σε ολάνθιστες αυλές, καλοδιατηρημένα πέτρινα σπίτια και εκκλησάκια. Εδώ οι παρέες βγάζουν τραπεζάκια έξω και σερβίρονται ουζοποικιλίες ενώ το υγρό στοιχείο δημιουργεί την τέλεια αντίθεση καθώς τα χωριουδάκια των Βατίκων «αγκαλιάζουν» περιμετρικά την περιοχή των Βοιών άλλοτε επιβλητικά και άλλοτε γαλήνια.

Η Νεάπολη ή Βοιές γνώρισαν τη μεγαλύτερη ακμή τους κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους όταν ανήκαν στο Κοινόν των Ελευθερολακώνων. Το όνομα Βάτικα (Βοιάτικα) θα προσδιορίσει την ευρύτερη περιοχή καθώς η ονομασία μαρτυρείται σε ενετικά έγγραφα του 15ου αιώνα. Η σημερινή πόλη άρχισε να χτίζεται το 1837 από τον Βαυαρό αρχιτέκτονα Μπίρμαχ για να αποτελέσει την πρωτεύουσα της περιοχής. Σήμερα η εξαιρετική τουριστική υποδομή (χώροι φιλοξενίας, μεταφορές, διασύνδεση με τα νησιά, πυκνό δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών, ταβερνάκια, ουζερί, καφέ, μπαρ) διασφαλίζει πολλές και διαφορετικές επιλογές οι οποίες καθιστούν την Νεάπολη τοπίο πολλαπλής ανάγνωσης.

Γιατί στην Νεάπολη ξεκινάς για να πας. Να βουτήξεις στις κρυστάλλινες θάλασσές της, να βολτάρεις στα ήσυχα σοκάκια της, να εξερευνήσεις τα χωριά της, να ανακαλύψεις «απάτητες» ειδυλλιακές διαδρομές, να ταξιδέψεις νοερά στους θρύλους και στις παραδόσεις της, να δεις φυσικά και ιστορικά αξιοθέατα, να απολαύσεις τοπικά εδέσματα (τσαΐτια με κατσικίσιο τυρί και δυόσμο, κολοκυθόπιτα, τουλουμοτύρι, σαμουσάδες, δίπλες, κουραμπιέδες), εκλεκτά οινοποιήματα (Πετρουλιανός, Θράψα, Κυδωνίτσα), ψάρια και θαλασσινά της περιοχής, αλλά και να μετρήσεις «συναπαντήματα» ψυχής με τους φιλόξενους -θαλασσινούς κυρίως στο επάγγελμα- Βατικιώτες.

Δίπλα στο άγαλμα του Βατικιώτη θαλασσινού (έργο του γλύπτη Βαγγέλη Μουστάκα) ή στο ναό της Αγίας Τριάδας στο κέντρο της πόλης, μπορείτε να προσθέσετε όποιο επίθετο θέλετε. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα χαθεί στη τουριστική αδιαφορία. Εδώ (και από εδώ) θα «καδράρετε» την Νεάπολη η οποία αποτελεί ιδανική βάση για τις εξορμήσεις σας. Οι λεπτομέρειες θα κάνουν τις αποδράσεις σας μεγάλες και μοναδικές: το άγριο τοπίο του Κάβο Μαλιά, ο ανακαινισμένος Φάρος του, τα ξωκλήσια και τα ασκηταριά του «Μικρού Άγιου Όρους», το απολιθωμένο δάσος, η βυθισμένη πολιτεία στο Παυλοπέτρι, το σπήλαιο της Καστανιάς ηλικίας τριών εκατομμυρίων χρόνων. Το μαγευτικό Παραδείσι, ο υγροβιότοπος της λίμνης Στρογγύλης, το Κάστρο τις Αγίας Παρασκευής με την ασύγκριτη θέα, το Λαφονήσι με τις εξωτικές παραλίες, τα ονειρικά Κύθηρα, η ξεχωριστή Μονεμβασιά καθώς και άλλα κομμάτια του τόπου που θα ανακαλύπτετε καθημερινά. Γιατί στα Βάτικα αξίζει να αφιερώσετε χρόνο. Να τα εξερευνήσετε, να τα ζήσετε, να τα θαυμάσετε.

340,00€ κατά άτομο σε τετράκλινο δωμάτιο

350,00€ κατά άτομο σε τρίκλινο δωμάτιο

370,00€ κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

500,00€ κατά άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο

Τραπεζικοί λογαριασμοί:

 • ALPHA BANK  209 00 2310016646
  IBAN GR 4301 4020902090023100 16646
  Δικαιούχος: ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
   
 • ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ   5168380016790308
  IBAN GR 8601720110005011008595933
  Δικαιούχος: ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Όροι συμμετοχής: Οι κρατήσεις εκτελούνται με επίσκεψη στο γραφείο μας, ή τηλέφωνικώς, με απαραίτητη προϋπόθεση την καταβολή της προβλεπόμενης προκαταβολής (30% του συνόλου) ή ολόκληρου του ποσού, μετρητοίς ή με έμβασμα στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς. Το δικαίωμα συμμετοχής στο ταξίδι εξασφαλίζεται με την εξόφληση του συνόλου της αξίας του τουλάχιστον 7 ημέρες πριν την αναχώρηση. Τυχόν μη εξόφληση του συνόλου της αξίας του ταξιδιού στον προβλεπόμενο χρόνο δίνει το δικαίωμα στο τουριστικό γραφείο να ακυρώσει την κράτηση και, ενδεχομένως, να απαιτήσει ακυρωτικά.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Μετακινήσεις, περιηγήσεις -σύμφωνα με το πρόγραμμα- με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Νεάπολη – Κύθηρα – Νεάπολη
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πούντα - Ελαφόνησος - Πούντα  
 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Limira Mare Hotel στην Νεάπολη
 • Πέντε (5) πρωινά στο ξενοδοχείο
 • Αρχηγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης - ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Ο δημοτικός φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο, γεύματα, ποτά, αναψυκτικά, είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, χώρους επίσκεψης και μουσεία, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα καθώς και ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Τραπεζικοί λογαριασμοί:

 • ALPHA BANK  209 00 2310016646
  IBAN GR 4301 4020902090023100 16646
  Δικαιούχος: ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
   
 • ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ   5168380016790308
  IBAN GR 8601720110005011008595933
  Δικαιούχος: ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Όροι συμμετοχής: Οι κρατήσεις εκτελούνται με επίσκεψη στο γραφείο μας, ή τηλέφωνικώς, με απαραίτητη προϋπόθεση την καταβολή της προβλεπόμενης προκαταβολής (30% του συνόλου) ή ολόκληρου του ποσού, μετρητοίς ή με έμβασμα στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς. Το δικαίωμα συμμετοχής στο ταξίδι εξασφαλίζεται με την εξόφληση του συνόλου της αξίας του τουλάχιστον 7 ημέρες πριν την αναχώρηση. Τυχόν μη εξόφληση του συνόλου της αξίας του ταξιδιού στον προβλεπόμενο χρόνο δίνει το δικαίωμα στο τουριστικό γραφείο να ακυρώσει την κράτηση και, ενδεχομένως, να απαιτήσει ακυρωτικά.