Θεοφάνεια ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ - ΓΥΡΟΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ - ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ

3ημέρες Παρ. 06 - Κυρ. 08 Ιανουαρίου 2023
Οδικώς
/

1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα, και με ενδιάμεση στάση θα φτάσουμε στην Ναύπακτο, μία από τις λίγες πόλεις της Ελλάδας που επέζησε μέσα από 30 αι. μέσα από μια πολυτάραχη ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στα διάσπαρτα μνημεία της. Άφιξη στο ενετικό λιμάνι και παραμονή για να παρακολουθήσουμε την τελετή του αγιασμού των υδάτων αλλά και για να απολαύσουμε τον καφέ μας. Κατόπιν, θα κάνουμε check in στο κεντρικό ξενοδοχείο μας Nafpaktos Hotel, που βρίσκεται μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το ενετικό λιμάνι. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος στην πόλη της Ναυπάκτου για το υπόλοιπο της ημέρας. Πρόγραμμα Ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

Τι μπορείτε να κάνετε στην Ναύπακτο

Ξεκινώντας από το λιμάνι και περνώντας μέσα από συνοικίες με λουλουδιασμένες αυλές και πλακόστρωτα καλντερίμια ανηφορίστε για το Κάστρο. Είναι ένα από τα πλέον καλοδιατηρημένα παραδείγματα φρουριακής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα και από τα ωραιότερα της Ευρώπης. Στη διαδρομή θα συναντήσετε τον Πύργο του Μπότσαρη, ένα εντυπωσιακό κτήριο του 15ου αι. που λειτουργεί ως μουσείο και το Ρολόι της πόλης του 1914. Η θέα από την κορυφή του λόφου προς τη θάλασσα όπου υψώνεται εντυπωσιακή η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, είναι μοναδική. Αφήστε τη φαντασία σας να ταξιδέψει και δείτε νοερά μπροστά σας να εξελίσσεται η Ναυμαχία της Ναυπάκτου με την οποία ο συνασπισμός των ευρωπαϊκών Δυνάμεων ανέκοψε την κυριαρχία των Τούρκων στη Μεσόγειο. Χτισμένο στο χείλος της θάλασσας το 15αι. «το Κάστρο της Ρούμελης», όπως ονομαζόταν, μοιάζει να θέλει να ενωθεί με τη βόρεια ακτή του Μοριά και το φρούριό του, αφού τα δυο Κάστρα αποτελούσαν για αιώνες τους ακοίμητους φρουρούς του Κορινθιακού κόλπου. Σήμερα φιλοξενεί το καλοκαίρι πολιτιστικές εκδηλώσεις.

2η Ημέρα: ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΧΑΝΙ ΜΠΑΝΙΑ – ΓΥΡΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ – ΘΕΡΜΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για μια ξεχωριστή διαδρομή. Πρώτος μας σταθμός αφού περάσουμε το χωριό Βλαχομάνδρα, η γέφυρα Μπανιά που συνδέει την Ναύπακτο με το Θέρμο. Στην περιοχή έχει διατηρηθεί το παραδοσιακό, χωριάτικο στοιχείο με τα λιθόκτιστα σπίτια και τις καταπράσινες πλαγιές. Τα βλέμματα, αναμφίβολα μαγνητίζει ο Εύηνος ή Φίδαρης ποταμός, γνωστός από τη Μυθολογία σαν πέρασμα του Ηρακλή και της Διηάνειρας. Το τοπίο γύρω από την γέφυρα είναι μοναδικό. Σχετική παραμονή και ακολουθώντας τη φιδίσια ροή του ποταμού, περνώντας ανάμεσα από καταπράσινα τοπία, θα συναντήσουμε τον μεγάλο και εντυπωσιακό υδάτινο όγκο της λίμνης Τριχωνίδας, της μεγαλύτερης λίμνης στην Ελλάδα. Απολαμβάνοντας την παραλίμνια διαδρομή θα φτάσουμε στο γραφικό χωριό Θέρμο, κεφαλοχώρι της Τριχωνίδας. Στο κέντρο του χωριού ξεχωρίζει η πλατεία του Κοσμά του Αιτωλού, με τα αιωνόβια πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά. Παραμονή για γεύμα, περίπατο για γνωριμία με το χωριό και αγορά τοπικών προϊόντων. Το απόγευμα, θα επιστρέψουμε στην πόλη της Ναυπάκτου. Χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ - ΤΟΥΡΛΙΔΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, συγκέντρωση αποσκευών και αναχώρηση για το Μεσολόγγι. Η Ιερά Πόλις, όπως έχει αποκληθεί, έχει ταυτιστεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ελληνική πόλη με τον Αγώνα του 1821. Επίσκεψη στον Κήπο των Ηρώων, που βρίσκεται στη Βόρεια πλευρά του Μεσολογγίου. Πρόκειται για μια έκταση σχεδόν δεκατεσσάρων στρεμμάτων στην οποία κατά τη διάρκεια της μάχης για ανεξαρτησία, αγωνίστηκαν και θάφτηκαν οι μαχητές της φρουράς της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου. Σχετική παραμονή και αναχώρηση για την Τουρλίδα, την κατοικημένη νησίδα του Πατραϊκού κόλπου, 5χλμ από το Μεσολόγγι. Προαιρετική επίσκεψη στο Μουσείο Άλατος στις Αλυκές της Τουρλίδας. Το μουσείο, είναι το μοναδικό μουσείο άλατος σε όλη τη χώρα. Αποτελεί πρόσφατη ιδιωτική πρωτοβουλία! Μετά από την επίσκεψή μας, θα παραμείνουμε στη λίμνη για μεσημεριανό γεύμα (έξοδα ατομικά) και στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για Αθήνα με ενδιάμεση στάση.