ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΡΟΥΠΕΛ - ΚΕΡΚΙΝΗ - ΑΝΩ ΠΟΡΟΪΑ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΟΥΡΩΤΗΣ

3 ημέρες Παρασκευή 27 - Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023
Οδικώς
/

ecotourism

Ημέρα 1η: ΑΘΗΝΑ - ΑΓΧΙΑΛΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις καθ΄οδόν για καφέ και για γεύμα (προαιρετικά) θα φτάσουμε στοπολυτελές ξενοδοχείο μας Kornilios Palace, το οποίο βρίσκεται στην Αγχίαλο της Θεσσαλονίκης, χωριό και έδρα της ομώνυμης τοπικής κοινότητας του Δήμου Χαλκηδόνος. Διανομή των δωματίων, τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ θα αναχωρήσουμε για μια από τις πιο ιστορικές συνοικίες της Θεσσαλονίκής τα λαδάδικα, "που πουλάν αυτό που θες". Μια γειτονιά φημισμένη για την διασκέδαση και το καλό φαγητό που προσφέρει. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ποτό (προαιρετικά) και επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ - ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ - ΑΝΩ ΠΟΡΟΪΑ

Μετά από το πλούσιο πρωινό σε μπουφέ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας, το πρωινό της 28ης Οκτώβρη, θα μας βρει στο θρυλικό οχυρό του Ρούπελ (είσοδος ελεύθερη). Συνώνυμο του ηρωισμού, της αυτοθυσίας και της αντίστασης κατά του ναζισμού, στέκει περήφανο στην είσοδο της ομώνυμης Στενωπού στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, που τόσο αποτελεσματικά υπερασπίστηκε κατά τον Β’ Π.Π. κερδίζοντας τον θαυμασμό του αντιπάλου και των Συμμάχων. Σήμερα το Ρούπελ αποτελεί ζωντανό μνημείο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και διαχρονικό σύμβολο πανανθρώπινων αξιών. Στον ελεύθερο χρόνο μας θα ξεναγηθούμε από αξιωματικό και περπατώντας στις “μπαρουτιασμένες” πλαγιές και στις υπόγειες δαιδαλώδεις στοές του, θα αφουγκραστούμε νοερά τους χτύπους της καρδιάς των υπερασπιστών του. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Λίμνη Κερκίνη. Φτάνοντας στο λιμανάκι της Κερκίνης θα επιβιβαστούμε (προαιρετικά) στις βάρκες για να περιηγηθούμε στην λίμνη και να την γνωρίσουμε καλύτερα απολαμβάνοντας βαρκάδα διάρκειας μιας περίπου ώρας. Κάθε εποχή εναλλάσσεται το τοπίο και τα πουλιά, τα άσπρα και κίτρινα νούφαρα, ενώ το το όρος Μπέλες καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης. Μετά την βαρκάδα, θα θαυμάσουμε και θα φωτογραφήσουμε τα περίφημα βουβάλια της Κερκίνης, ατραξιόν για τη λίμνη και τον υγρότοπο με ανάρπαστα προϊόντα από το κρέας και το γάλα τους και φυσικά αναπόσπαστο μέρος του οικοσυστήματος.  Αργά το μεσημέρι, θα επισκεφθούμε τα Άνω Πορόια Σερρών σε απόσταση αναπνοής από τη λίμνη, στους πρόποδες του κατάφυτου Μπέλες. Εδώ θα γευματίσουμε (προαιρετικά) και όσοι δεν "χορτάσαμε" δραστηριότητες, στην φάρμα αλόγων "οι Αδάμαστοι του Μπέλες" θα θαυμάσουμε τα καθαρόαιμα άλογα της Πίνδου και θα κάνουμε ιππασία(προαιρετικά). Αργά το απόγευμα, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος, δείπνο στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΟΥΡΩΤΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, συγκέντρωση των αποσκευών και αναχώρηση για το Μοναστήρι της Σουρωτής, όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Παϊσίου, καθώς και τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου. Ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη και προσκύνημα και κατόπιν θα αναχωρήσουμε για την πόλη της Θεσσαλονίκης, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας όπου θα κάνουμε ένα σύντομο προσκύνημα στον Άγιο Δημήτριο, πολιούχο της πόλης. Κατόπιν, ανάμεσα σε άλλα θα θαυμάσουμε το σύμβολο της πόλης, τον Λευκό Πύργο, το Βασιλικό Θέατρο, την πλατεία Αριστοτέλους και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση, αγορές και γεύμα (προαιρετικά). Νωρίς το μεσημέρι, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.