ΤΟ ΜΙΝΟΡΕ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021
Θεατρική Παράσταση
/

Η Artinfo παρουσιάζει σε μια μεγάλη παραγωγή τη θρυλική τηλεοπτική σειρά το Μινόρε της Αυγής, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, από 20 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ιστορίες εμπνευσμένες από τη φιλία, τον έρωτα, τις αγωνίες και τα όνειρα των δημιουργών του ρεμπέτικου. Πρωταγωνιστούν Ιεροκλής Μιχαηλίδης & Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Μαζί τους μια ομάδα καταξιωμένων αλλά και νεότερων ηθοποιών και μουσικών που παίζουν και ερμηνεύουν τα τραγούδια της παράστασης σε μουσική επιμέλεια του Ιεροκλή Μιχαηλίδη.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Ένας νεαρός με μόνη περιουσία ένα «ζητιανόξυλο», το μπουζούκι του, φτάνει φυγάς από τη Σύρο στον Πειραιά. Ο ρεμπέτης ξάδερφός του και η κομπανία του τον υποδέχονται. Μια δυναμική Σμυρνιά κι ο τεκές της τον αγκαλιάζουν. Ένα μουσικοθεατρικό οδοιπορικό μέσα στα σκοτάδια και τους καπνούς του Πειραιά του ‘30, για τους ρεμπέτες, τους ανυπότακτους, τους ανθρώπους του περιθωρίου, που λυτρώθηκαν μέσα από τη μουσική τους και την έφεραν από «την υπόγεια την ταβέρνα» στα σαλόνια, στις καρδιές μας, στα χείλη μας. Η θρυλική τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ μεταφέρεται στη σκηνή του ΔΘΠ και μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο αναπάντεχα γνώριμο, πλημμυρισμένο με τα τραγούδια που σημάδεψαν την ιστορία του ρεμπέτικου. Μιλούν τα τραγούδια που μας παρηγόρησαν όταν έπρεπε, που μας συνεπήραν κάποια θλιβερά δειλινά, που τα αγαπήσαμε γιατί μας συγκίνησαν. Ακριβώς γι’ αυτό ανεβαίνει το «Μινόρε». Για να μας μιλήσει με τον τρόπο που μόνο το θέατρο μπορεί.

ώρα έναρξης παράστασης: 19.00΄
διάρκεια παράστασης:

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ:
Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Άρης Αντωνόπουλος, Γιάννης Εγγλέζος, Κώστας Κοράκης, Χριστίνα Μαξούρη, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αντώνης Ξηντάρης, Θοδωρής Ξηντάρης, Κατερίνα Παπανδρέου, Κυριάκος Σαλής, Σταύρος Σβήγκος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Όλγα Σκιαδαρέση, Μαρία Τσιμά
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Τάκης Τζαμαργιάς
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Δημήτρης Χαλιώτης
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΡΑΜΑΤΟΡΓΙΑΣ: Κατερίνα Διακουμοπούλου
ΣΚΗΝΙΚΑ - ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Ελένη Μανωλοπούλου
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ιεροκλής Μιχαηλίδης
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ: Αμαλία Μπένετ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Αντώνης & Θοδωρής Ξηντάρης
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Αλέκος Αναστασίου
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Γιάννης Σαβουϊδάκης
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ - ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ: Έμιλυ Κουκουτσάκη
PROMO VIDEO: Θωμάς Παλυβός
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : Σταύρος Χαμπάκης
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Άννα Θεοδόση
ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ : Χαρούλα Λώλη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Τάκης Γεώργας