ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

4ημέρες 24 εώς 27 Δεκεμβρίου 2019
Οδικώς
225,00€

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΚΟΖΑΝΗ – ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στην Καλαμπάκα,  χτισμένη δίπλα στο σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο των Μετεώρων.  Σχετική παραμονή για γεύμα και θα συνεχίσουμε για την Πτολεμαΐδα, την πόλη της δυτικής Μακεδονίας που δανείστηκε το όνομά της από τον Πτολεμαίο, στρατηγό του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Άφιξη στο πολυτελές ξενοδοχείο μας, διανομή των δωματίων, τακτοποίηση και το βράδυ, εορταστικό ρεβεγιόν στον γιορτινά διαμορφωμένο χώρο του ξενοδοχείου με πλούσιο εορταστικό δείπνο και μουσική. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΠΡΕΣΠΕΣ – ΦΛΩΡΙΝΑ Πρόγευμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας και αναχώρηση για μια μοναδική επίσκεψη στα φυσικά σύνορα της χώρας τη Μικρή και τη Μεγάλη Πρέσπα. Η τριεθνής, ορεινή, λιμναία περιοχή στα Βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδας, με την Αλβανία και τη Φύρομ είναι φημισμένη κυρίως για το φυσικό της κάλλος. Πρώτος μας σταθμός,  το χωριό του Αγίου Γερμανού κεφαλοχώρι της περιοχής, όπου φιλοξενείται και η ομώνυμη εκκλησία του, γνωστό για τα περίφημα φασόλια Πρεσπών. Επόμενος σταθμός μας, το νησάκι του Αγίου Αχίλλειος, νησίδα στην μέση της Μικρής Πρέσπας. Συνεχίζουμε για τους Ψαράδες, ορεινός παραδοσιακός οικισμός, με αξιόλογα αρχιτεκτονικά δείγματα της περιοχής όπου και θα γευματίσουμε. Ο Εθνικός Δρυμός των Πρεσπών, με μοναδική και σπάνια πανίδα και χλωρίδα είναι ακόμη ένα από τα πολλά μέρη της περιοχής που έχει κανείς να θαυμάσει. Μετά το γεύμα μας θα επισκεφθούμε τη «Γη των Λιμνών». Παραλίμνια χωριά με εικόνες και μνημεία που χάνονται στα βάθη του χρόνου, πέτρινοι διατηρητέοι οικισμοί και μια πρωτεύουσα που επίσης χαρακτηρίζεται έντονα από το υγρό στοιχείο συνθέτουν το «αγγελοπουλικό» τοπίο της περιοχής της Φλώρινας, της περιοχής που ενέπνευσε τον αξέχαστο σκηνοθέτη να υμνήσει την ομορφιά και την ζωή… Στη Φλώρινα θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε τον καφέ μας και για να γνωρίσουμε την πόλη. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΑΣΤΟΡΙΑ Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την πόλη που έχει συνδεθεί με το χιόνι, τις γούνες και το υπέροχο τοπίο της, την Καστοριά. Πρώτη μας στάση, στο εντυπωσιακό Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας, που ίδρυσε στο Μαυροχώρι ο γνωστός δάσκαλος και ταλαντούχος καλλιτέχνης Δ. Παναγιωτίδης.  Συνεχίζουμε με τον Λιμναίο οικισμό. Τον πιο διαδεδομένο σε όλη την Ελλάδα, τον τόπο που κρύβει ένα νεολιθικό οικισμό και μας δίνει την ευκαιρία να μάθουμε πώς ζούσαν οι πρόγονοί μας 7.500 χρόνια πίσω. Ακολουθεί  το  Ενυδρείο της Καστοριάς, που είναι το μεγαλύτερο γλυκού νερού των Βαλκανίων και παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία σε ψάρια και άλλα υδρόβια είδη που ζουν στις λίμνες. Σε μία από τις δεξαμενές του βρίσκει στέγη το εξαιρετικά απειλούμενο είδος του οξύρρυγχου, από τα αυγά του οποίου εξάγεται το μαύρο χαβιάρι. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας με το  Σπήλαιο της Καστοριάς ή αλλιώς Σπήλαιο του Δράκου που είναι από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια της Ευρώπης, λόγω της ποικιλομορφίας του διάκοσμου αλλά και των 7 μικρών λιμνών που σχηματίζονται στο εσωτερικό του. Σύμφωνα με έναν μύθο, στην σπηλιά υπήρχε χρυσωρυχείο που το φυλούσε ένας Δράκος. Επόμενη στάση η εκκλησία της Παναγίας της Μαυριώτισσας χτισμένη το 1082 επί αυτοκράτορα  του Βυζαντίου Αλέξιου Ά του Κομνηνού. Φυσικά, δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε και την πανέμορφη περιοχή Ντολτσό ( από το Ιταλικό <ντόλτσε> που σημαίνει γλυκό), το Λαογραφικό  Μουσείο , αλλά και ότι άλλο μπορούμε και πρέπει να δούμε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα για δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΝΥΜΦΑΙΟ – ΓΡΕΒΕΝΑ – ΑΘΗΝΑ Πρόγευμα, συγκέντρωση των αποσκευών μας και αναχώρηση για τις πλαγιές του όρους Βίτσι. Καιρού επιτρέποντος θα επισκεφθούμε τον διατηρητέο, παραδοσιακό οικισμό και ιστορικό τόπο του Νυμφαίου για τον οποίο λέγεται ότι είναι το ομορφότερο χωριό της Ελλάδας και κατατάσσεται στα 10 ομορφότερα της Ευρώπης. Μετά το Νυμφαίο θα ξεκινήσουμε την καθοδική μας πορεία για να κάνουμε μια στάση στα Γρεβενά όπου και θα γευματίσουμε. Μετά το γεύμα μας, θα ακολουθήσει η πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμές συμμετοχής:

225,00€ ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

285,00€ ανά άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο πολυτελές Pantelidis Hotel στην Πτολεμαΐδα
  • Ημιδιατροφή: Τρία Προγεύματα και τρία δείπνα περιλαμβανομένου του ρεβεγιόν
  • Περιηγήσεις – μετακινήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με αρχηγό – συνοδό καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής και με πολυτελές,  κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας

Δεν περιλαμβάνονται: ο δημοτικός φόρος διαμονής 1,50€ ανά δωμάτιο/ανά διανυκτέρευση, αχθοφορικά – φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία και χώρους επίσκεψης καθώς και ότι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.