ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ

24 εώς 28 Δεκεμβρίου 2022
5ημέρες Οδικώς
316,00€296,00€ early booking

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

1η ημέρα 24/12: ΑΘΗΝΑ - ΟΧΡΙΔΑ - ΣΤΡΟΥΓΚΑ - ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ 

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα, και με σύντομη ενδιάμεση στάση φτάνουμε στην Λαμία. Συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας Οδού Κοζάνης - Φλώρινας και με τις απαραίτητες στάσεις για γεύμα και καφέ φτάνουμε στον συνοριακό σταθμό Νίκης. Σχετική παραμονή στα Duty Free για αγορές, διέλευση των συνόρων και πορεία για την Στρούγκα, η οποία βρίσκεται στη νοτιοδυτική περιοχή της Βόρειας Μακεδονίας και βρέχεται από την λίμνη Οχρίδα. Το παλιό όνομα της πόλης είναι Εγχαλών,  δηλαδή η αρχαία ελληνική λέξη για το χέλι, - είδος ψαριού που ζει στη λίμνη Οχρίδα. Άφιξη στο πολυτελές ξενοδοχείο μας DRIM HTL 4* που βρίσκεται στην εκβολή του ποταμού Ντριμ στη λίμνη Οχρίδα και στην καρδιά της πόλης της Στρούγκας, διανομή των δωματίων και τακτοποίηση. Το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία να παραστούμε στο εορταστικό ρεβεγιόν των χριστουγέννων που θα πραγματοποιηθεί στον γιορτινά διαμορφωμένο χώρο του ξενοδοχείου με πλούσιο εορταστικό δείπνο και ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα 25/12: ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ - ΚΟΛΠΟΣ ΚΟΚΚΑΛΩΝ - ΟΧΡΙΔΑ (ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ) - ΣΤΡΟΥΓΚΑ

Χριστούγεννα ξημερώνουν στην όμορφη πόλη της Στρούγκας. Αφού πάρουμε το πλούσιο πρωινό μας στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, θα ξεκινήσουμε την πλούσια περιήγησή μας. Θα περάσουμε από τα γραφικά χωριά Λαγκαδίν, Πεστάνι και Τρεπγίτσα που βρίσκονται στην ανατολική όχθη της λίμνης και θα καταλήξουμε στο μοναστήρι του Οσίου Ναούμ. Στο χώρο της μονής είναι θαμμένος ο Όσιος Ναούμ, που ίδρυσε την μονή το 905 μ.Χ. Από τον 16ο αιώνα λειτούργησε στο μοναστήρι ελληνικό σχολείο. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του και τον τάφο του και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να αγορές (είδη λαϊκής τέχνης και κοσμήματα φταγμένα από λέπια ψαριών!). Κατόπιν, θα αναχωρήσουμε για τον Κόλπο των Κοκκάλων. Το μουσείο στο νερό, γνωστό και ως Κόλπος των Οστών, είναι ένα αρχαιολογικό συγκρότημα που βρίσκεται στη θέση ανασκαφών του Ploca Micov Kamen, κατά μήκος της ακτής της Οχρίδας. Αποτελεί μια αυθεντική ανακατασκευή του οικισμού στοιβαγμένων κατοικιών και θεωρείται ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στην Οχρίδα και τη Μακεδονία γενικότερα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Οχρίδα και θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (Κανεό) μια ιστορική εκκλησία με θέα στη λίμνη και έπειτα θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να περιηγηθούμε και να γνωρίσουμε την Παλιά Πόλη με τα πολλά αξιοθέατα. Ανάμεσά τους, το Φρούριο του Σαμουήλ, όπου αποτέλεσε πρωτεύουσα της πρώτης Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας, κατά την περίοδο βασιλείας του Τσάρου Σαμουήλ γύρω στα τέλη του 10ου αιώνα, την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, τις εκκλησίες του Αγίου Κλεμεντίου και Παντελεήμονα, το Αρχαίο Θέατρο Οχρίδας, την οικία των Ρόμπεφ, το Μουσείο Θρησκευτικών Εικόνων, το τζαμί του Αλί Πασά καθώς και την παλιά αγορά. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Στρούγκα. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη και το βράδυ δείπνο σε πλούσιο μπουφέ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου με ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα 26/12: ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΑΝΤΙΓΚΑ - ΜΑΥΡΟΒΟ - ΣΤΡΟΥΓΚΑ - βραδινή προαιρετική κρουαζιέρα στη λίμνη 

Πλούσιο πρόγευμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας και αναχώρηση για μια εξόρμηση όπου η φύση κάνει έντονη τη παρουσία της σε μία πανδαισία χρωμάτων! Καθώς θα διασχίσουμε το μεγάλο φαράγγι Ράντικα δίπλα στον ποταμό Ντριμ, ένα πανέμορφο σκηνικό θα δούμε να ξετυλίγεται μπροστά μας. Μέσω Ντεμπάρ θα φτάσουμε στο μοναστήρι του Γιοβάν Μπιγκόρσκι (Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου). Η μονή χτίστηκε το 11ο αιώνα μ.Χ και στο εσωτερικό της φυλάσσονται πολλοί σημαντικοί θησαυροί, ένας εκ των οποίων είναι η ιερή εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Πολλοί πιστεύουν πως η εικόνα είναι θαυματουργή και έχει θεραπεύσει ανθρώπους που έπασχαν από σοβαρές ασθένειες. Σχετική παραμονή και αναχώρηση για το Μαύροβο, χωριό της Βόρειας Μακεδονίας που βρίσκεται στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Γνωστό για το χιονοδρομικό κέντρο Ζάρε Λαζαρέφσκι, αποτελεί σημαντικό τουριστικό θέρετρο. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και συνεχίζουμε για τη Στρούγκα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα, αγορές σουβενίρ και περιήγηση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και το βράδυ προτείνουμε (προαιρετικά) κρουαζιέρα στην λίμνη της Οχρίδας, για να απολαύσουμε το ποτό μας σε μουσικό πρόγραμμα στο κρουαζιερόπλοιο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα 27/12: ΜΠΙΤΟΛΑ - ΦΛΩΡΙΝΑ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ 

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, συγκέντρωση των αποσκευών και αναχώρηση για επιστροφή στα πάτρια εδάφη. Πριν διασχίσουμε τα σύνορα θα επισκεφθούμε την Μπίτολα (15χλμ από τα ελληνικά σύνορα), πόλη της Βόρειας Μακεδονίας που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της κοιλάδας της Πελαγονίας και περιβάλλεται από τις οροσειρές Βαρνούντας και Βόρας. Η Μπίτολα - το Παλιό Μοναστήριον ή αλλιώς η πόλη των Προξενείων, ήταν μία ελληνοκρατούμενη, κομψή και πλούσια εμπορική πόλη που βιώνει το σήμερα στην πιο στενή επαφή με την Ελλάδα της Δυτικής Μακεδονίας. Ελεύθερος χρόνος για περατζάδα στον Σιρόκ Σοκάκ, τον πεζόδρομο που συγκεντρώνει σε μία μόνο βόλτα την κεντροευρωπαϊκή αρχιτεκτονική μαζί με το Ισλαμικό παρελθόν και τα πάλαι ποτέ ελληνικά νεοκλασσικά. Εδώ θα θαυμάσουμε τον Πύργο του ρολογιού, τον Άγιο Δημήτριο με το χρυσοποίκιλτο εσωτερικό του, τα απομηνάρια της ελληνιστικής Ηράκλειας Λυγκηστίς (αρχαία ελληνική πόλη της Μακεδονίας), το Οθωμανικό χαμάμ Ντεβόζ, το τζαμί Αγντάρ Καντί, το Γενί και το Ισαάκ τζαμί και τις καταπράσινες όχθες του ποταμού Ντράγκορ. Αφήνουμε πίσω μας την γραφική Μπίτολα και αφού περάσουμε τα σύνορα θα κάνουμε στάση στην γοητευτική Φλώρινα, με τον ποταμό Σακουλέβα, τα εντυπωσιακά αρχοντικά, την παλιά αγορά, και τα σπουδαία μουσεία. Εδώ θα απολαύσουμε το γεύμα μας και θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας, το Chalet Sourino που βρίσκεται στην Κλεισούρα, (χωριό της Καστοριάς στην Δυτική Μακεδονία στους πρόποδες του όρους Μουρίκι). Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα 28/12: ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΑΘΗΝΑ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο, συγκέντρωση των αποσκευών και αναχώρηση για την πόλη της Καστοριάς, μονάκριβο πετράδι στην μέση της λίμνης Ορεστιάδα. Ελεύθερος χρόνος στη συνοικία Ντολτσό, με τον παραδοσιακό οικιστικό χαρακτήρα, τα πετρόκτιστα σοκάκια, την ξεχωριστή Μακεδονίτικη αρχιτεκτονική και τα περίφημα αρχοντικά. Στον ελεύθερο χρόνο μας, μπορούμε να επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο, το Αρχοντικό Αλεξίου Βεργούλα, το Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς ή/και να περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης. Αφού απολαύσουμε και το μεσημεριανό μας γεύμα, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα, φορτωμένοι με πλούσιες εικόνες, εμπειρίες και αναμνήσεις.

early booking έως Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2022

296,00€ κατά άτομο σε δίκλινα δωμάτια και τρίκλινα δωμάτια

396,00€ κατά άτομο σε μονόκλινα δωμάτια 

για κρατήσεις μετά τις 09 Δεκεμβρίου το συνολικό κόστος επιβαρύνεται κατά 20,00€

για παιδιά έως 12 ετών παρέχεται έκπτωση 50%

για παιδιά έως 4 ετών - free

 

***Απαραίτητα για το ταξίδι: Αστυνομική ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες) ή διαβατήριο σε ισχύ 

Η χρήση της μάσκας εντός του πούλμαν είναι υποχρεωτική.

Όροι συμμετοχής: Οι κρατήσεις εκτελούνται με επίσκεψη στο γραφείο μας, ή τηλέφωνικώς, με απαραίτητη προϋπόθεση την καταβολή της προβλεπόμενης προκαταβολής (30% του συνόλου) ή ολόκληρου του ποσού, μετρητοίς ή με έμβασμα στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς. Το δικαίωμα συμμετοχής στο ταξίδι εξασφαλίζεται με την εξόφληση του συνόλου της αξίας του τουλάχιστον 7 ημέρες πριν την αναχώρηση. Τυχόν μη εξόφληση του συνόλου της αξίας του ταξιδιού στον προβλεπόμενο χρόνο δίνει το δικαίωμα στο τουριστικό γραφείο να ακυρώσει την κράτηση και, ενδεχομένως, να απαιτήσει ακυρωτικά.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο κεντρικό, πολυτελές ξενοδοχείο Drim Htl 4*, στην Στρούγκα 
  • Τρία (3) πρωινά και τρία (3) δείπνα σε πλούσιο μπουφέ, στο εστιατόριο του ξενοδοχείου με συνοδεία ζωντανής μουσικής (περιλαμβανομένου του εορταστικού Gala)
  • Μια (1) διανυκτέρευση στο πολυτελές ξενοδοχείο Chalet Sourino, στο χωριό Κλεισούρα της Καστοριάς
  • Ένα (1) πρωινό και ένα (1) δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Chalet Sourino
  • Αρχηγός - συνοδός καθ΄όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Έμπειρος ξεναγός σε όλο το ταξίδι στην Οχρίδα
  • Μετακινήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
  • Ασφάλεια tour operator
  • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 

Ο δημοτικός φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο στην Κλεισούρα Καστοριάς (1,50€ ανά δωμάτιο), η βραδινή κρουαζιέρα στη λίμνη, ποτά και αναψυκτικά, είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, χώρους επίσκεψης και μουσεία, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα καθώς και ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ό,τι ρητά ΔΕΝ αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

Η ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων, ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.